Kürtçe Kafeye Polis Baskını

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Kürtçe hizmet verdiği için gözaltına alınan Ramazan Şimşek’in kardeşi Velat Şimşek, “Milyonlarca insanın konuştuğu bir dilde hizmet vermek neden suç?” dedi.

Kürt dilinin gelişimine katkı sunmak amacıyla Kürtçe hizmet sunacağını kamuoyuna duyuran Diyarbakır’daki Pîne Kafe’ye polis baskın düzenledi. Sabah saatlerinde TEM Şube polisleri Ofis Mahallesi Sanat Sokağı’nda bulunan kafede arama yapan polisler, kafenin sahibi Ramazan Şimşek’i gözaltına aldı.

Kürtçe Kafeye Polis Baskını

Güneydoğu Ekspres’e konuşan Ramazan Şimşek’in kardeşi Vedat Şimşek, bu ülkede milyonların konuştuğu dilde hizmet vermek suç olmaması gerektiğini söyledi.

“Milyonlarca Kişi Kürtçe Konuşuyor”

Kürtçe’ye karşı bir tahammülsüzlüğün olduğunu kaydeden Şimşek, “Bugün kardeşimin şahsında Kürtçe gözaltına alındı. Milyonlarca insanın konuştuğu bir dilde hizmet etmek doğal bir haktır. Türkiye’de diğer dillerde de hizmet veriliyor, neden Kürtçeye karşı böyle bir tahammülsüzlük ar. Ana dilinde hizmet veriyor diye kardeşim suç mu işliyor? Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok” diye konuştu.

Kürtçe Kafeye Polis Baskını

“Kardeşim Hedef Gösterildi”

Gözaltı olayını da anlatan Şimşek, şunları söyledi: “Bugün sabah saat 05:00’da polisler kardeşimin iş yerini bastılar. Kardeşim geceleri burada kalıyor. Kardeşim saat 06:00’da beni aradı ve polislerin baskın yaptığını söyledi. Ardından gözaltına aldılar. Tabii bunun sebebi de daha önce bazı medya kuruluşlarına verdiği bir demeçte artık Kürtçe hizmet vereceğini söylemişti. Zafer Parti ve bazı milliyetçiler sosyal medya üzerinden kardeşimi hedef gösterdiler. Bu hedefler sonucunda da kardeşim gözaltına alındı.”

Güneydoğu Ekspres – Güneş Ocağa / Veli Baltacı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kürtçe Kafeye Polis Baskını
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!