Kurtalan’da Gezen Kitap Valizi

Kurtalan'da Gezen Kitap Valizi

Siirt’in Kurtalan ilçesinde Kurtalan Kitap Okuma Kulübü tarafından kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ”Gezgin Kitap Valizi” projesi gerçekleştirildi.

Valizin içine koydukları kitaplarla köy, mahalle ve sokakları gezen Kulüp, çocuklara kitap okumayı sevdirmeyi amaçlıyor.

İlçede gönüllü olarak faaliyet gösteren ve ”Kurtalan Okusun” çalışmalar yürüten Kitap Okuma Kulübü, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için çeşitli projeler üretmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili Ne Haber Ajansına açıklamalarada bulunan Kurtalan Kitap Okumam Kulübü Başkanı Vedat Mağat, ”Gezgin Kitap Valizi diye adlandırdığımız projemizi sokakta oynayan çocukların kitap okumaya ilgisini çekmek gerçekleştiriyoruz. Kitapları gören çocukların şaşkınlıkla bakan mutlu bakışları bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Mağat, ”Kulüp Başkan Yardımcısı Nermin Karataş ile yaptığımız aktivitelerle gün geçtikçe daha çok kitleye ulaştık. Türkiye’nin her yerine kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için yakın zamanda “Kitap Ekspresi” projemizle yolculuğa başlayacağız.” sözlerini kullandı.

Askıda Kitap Okuma Projesi de Devam Ediyor 

Kurtalan‘da Sosyal aktiviteler yürüten Kurtalan Kitap Okuma Kulübü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı “Askıda Kitap” projesi devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Vedat Mağat, ”İlçede sosyal aktivitelerin çok az olduğunu belirterek ‘’Kitap fiyatları pahalı olduğundan çoğu öğrenci alamıyor. Bunun için herkesin ilgisini çekebilecek popüler kitapları raflarımıza ekledik.” dedi. 

”Askıda Kitap” projesisini öncelikle maddi durumu iyi olmayanlar için yapıldığını ifadeden Mağat, ”İlçede herkesin maddi durumu iyi değil. Bundan dolayı böyle bir proje gerçekleştirdik. Ayrıca aradığı kitabı bulamayanlar da ödünç alarak okuyabiliyor.” cümlelerini kullandı. 

Projede destek alamadıklarını belirten Mağat, açıklamlarını şöyle tamamladı: ”Projelerimizde çoğu zaman yeterince destek alamıyoruz. İmkanlarımız el verdikçe ilçemizde daha farklı fikirler üreterek 7’den 70’e herkese okuma bilincini kazandırmayı hedeflemekteyiz. Hepinizi projemize bekliyoruz. Kitapla kalın.”

Kitap Okuma Kulübü Başkan Yardımcısı Nermin Karataş ise, ‘’Ekip olarak amacımız kitap okumayan kimsenin kalmaması. ”Askıda Kitap’’ uygulaması ile kitabı okura, okuru da kitaba ulaştırmak daha kolay. Okunmayı bekleyen kitaplar askıda okurlarını bekliyor.” dedi.

Exit mobile version