Köyünde Yaşaması İçin 50 Koyun Verdiler

Köyünde Yaşaması İçin 50 Koyun Verdiler

Siirt Pervari ilçesi Ayvalıbağ köyünde yaşayan hayvan yetiştiricisi Kerem Çetin’e “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürür Nedenim Var” projesi kapsamında 50 küçükbaş hayvan verildi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası’nın, küçükbaş hayvan varlığının arttırılması ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla başlattığı proje kapsamında Pervari ilçesi Ayvalıbağ köyünde yaşayan Kerem Çetin, 180 olan küçükbaş hayvan sayısını aldığı destek ile 230’e çıkardı.

Çetin, Ne Haber’e yaptığı açıklamalarda, “Eskiden beridir biz çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşıyoruz. Hem ekim yapıyor hem hayvan besliyoruz. Bu proje 2020’de çıktı. Ben de başvurdum. Haziran 2020’de bana destek çıktı. Ben gidip hamdani türü 50 koyunu alıp ahırıma koydum. Biz sürekli hayvan besleyeceğiz. Hayvancılık ve çiftçilikten başka bir şey yapmıyoruz. Arpa, buğday ekiyoruz, çayırımız var biçiyoruz. Samanın yüzde 60’ını kendi arazimizden karşılıyoruz. Diğerini ise dışarıdan alıyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Siirt İl Tarım Müdürü Ergün Demirhan, “Köyünde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesine Eylül 2020’de başladık. Proje ile Siirt’te küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve üretici sürülerinin büyütülmesini amaçlıyoruz. Projenin ilk dağıtımını Pervari ilçesinde gerçekleştiriyoruz. Projeye katılan her üreticiye toplam 150 bin TL kredi kullandırılabilecektir. Siirt’te projeye yoğun bir ilgi var. Bugün Pervari ilçemizde başvurusu onaylanan 23 kişi arasında evraklarını tamamlayıp kredi kullanan Kerem Çetin, yetiştiricimiz 180 adet olan küçükbaş hayvan sayısını proje ile 50 adet arttırarak 230’a çıkararak sürüsünü büyütmüştür. Bu projenin en önemli amacı sürüyü büyütmektir.” cümlelerini kullandı.

Haber: Yusuf ELİK

 

Exit mobile version