Köyde Keşfedildi Atletizm Yarışmasında Birinci Oldu

Köyde Keşfedildi Atletizm Yarışmasında Birinci Oldu

Siirt’te Türkiye Atletizm Federasyonu Bölgesel İl – İlçe Karmaları ve Kurumlar Arası Kros Ligi yarı final 2. bölge yarışması yapıldı. Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı bir köyde iken keşfedilip spora yönlendiren Ümit Tayvan, U14 Erkekler kategorisinde birinci oldu.

Yarışmanın ardından Ne Haber’e konuşan Tayvan, “Çok iyi bir duygu bunu anlat çok zor. Önce bir köy okulundaydım. Doğan Hocam beni spora soktu. Ümit Hocam beni devam ettirerek buralara kadar gelmemde bana yardımcı oldu. Her zaman antrenmanlarıma dört dörtlük sarılarak buralara gelmek için çok çalıştım.” dedi.

Sporcumuz birinci gelerek ne kadar doğru bir şey yaptığımızı ortaya koydu diyen antrenör Ümit Sekin, Sporcumla gurur duyuyorum. Bugün birinci olması gönlümüzü de okşadı. Sporcumuzun düzenli bir şekilde idmanlara gelip çalışması sonucu doğurdu. Birinci gelerek ne kadar doğru işler yaptığımızı gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Siirt İl Gençlik ve Spor Müdürü Hayati Kısacık ise şunları söyledi:

“Şu an 2. Kros Ligimiz burada yapılıyor. Biz daha önce federasyonumuzla konuşarak buradaki atletizmi tabana yayarak şu anda okullarımıza ilçelerimize atletizm branşımızın altyapısını oluşturduk.”

Exit mobile version