Kıyafetteki Zamlar Siirtli Vatandaşı Terzilere Yöneltti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazır giyimde görülen fiyat artışından sonra vatandaşın durak noktası terziler oldu. Maliyetlerin artması ile hazır giyime gelen zamlar sonrası vatandaşlar, terzilerin yolunu tuttu.

Kıyafet fiyatlarındaki artış nedeniyle bayram öncesi eski elbiselerini terziye götürdüklerini belirten Siirtli vatandaş, “Elbise fiyatları çok pahalı alamıyoruz. Bayram da geldi yine alamıyoruz. Bu yüzden eski elbiselerimizi terziye getiriyoruz” dedi.

Bütün giyim ürünlerinde yüzde 100 artış yaşandığını belirten terzi Dilgeş Aslancı, “Ürünlerin pahalılaşması eskiden bir tane pantolon 100 lira ise şu an 300 lira. Yüzde 100 artış olmasından dolayı insanlar elbise alamayacak duruma gelmiş. O sebepten dolayı eski elbiselerini tadilat ettiriyorlar. Yırtık elbiselerini onarıyorlar. Bayramda gelenek mi desem adet mi desem yeni elbiseler alınırdı şimdi pahalılaştığından dolayı alamıyorlar bir türlü o sebepten dolayı eski elbiselerini onarmak zorunda kalıyorlar.” dedi.

Vatandaşların eski elbiselerini değerlendirmeye başladıklarını ifade eden Siirtli terzi Rıdvan Sevil, “Şu an günümüzde fiyatlar aşırı derecede artmış bir şekilde ki kimi insanlar artık elbise alamıyor. Evde ki eskileri getirip tamir ettiriyor. Bunun yanında çöpe atılacak elbiseleri değerlendirmeye başladılar. Yani bence bu fiyatların böyle olmaması gerekiyordu. İnsanların terziye olan ihtiyacı arttı. Tabi bu doğal olarak fiyatlardan kaynaklanıyor. Geçen yıl fiyatlar bu kadar yüksek değildi. Şu an bir örnek vereyim emsal olarak geçen yıl bir 20 lira şu an o tişört aynı maliyle ile 50-60 lira neredeyse 3 kat artmış durumda bundan kaynaklanan terzi rehaveti var.” ifadelerini kullandı.

Eski elbiselerini terzide tadilatını yaptıklarını söyleyen Mert Barak, “Elbise fiyatları çok pahalı alamıyoruz. Bayram da geldi yine alamıyoruz. Bu yüzden eski elbiselerimizi terziye getiriyoruz. Orada tadilatını yapmaya çalışıyoruz. Alım gücü azaldı. Bu yüzden de hiç bir şekilde hiçbir şey alamıyoruz.” dedi.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kıyafetteki Zamlar Siirtli Vatandaşı Terzilere Yöneltti
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!