KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ KURTALAN EKSPRESİ

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ KURTALAN EKSPRESİ

Ankara’dan Kurtalan’a en güzel yolculuk. Manzarasıyla kendine adeta aşık eden Güney Kurtalan Ekspresi, özellikle sonbahar ve kış aylarında yoğun ilgi görmekte haklı. Son dönemlerde oldukça popüler olmaya başlamasıyla birlikte birçok kişi bu macerayı merak ediyor. Ne Haber olarak sizler için araştırdık.

Cumhuriyet’in kuruluşundan 21 yıl sonra başlayan seferlerini 76 yıldır sürdüren Güney Kurtalan Ekspresi, son yıllarda trenle yolculuk yapmak isteyen her kesimden büyük ilgi görüyor.

Güney Kurtalan Ekspresi Hakkında

Kurtalan Ekspresi ile yolculuk yaklaşık bir gün sürmektedir Ankara’dan Kayseri’ye, Kayseri’den Sivas’a, Sivas’tan Malatya’ya, Malatya’dan Diyarbakır’a, Diyarbakır’dan Kurtalan’a yol izler. Kurtalan’dan Ankara’ya sefere çıkacak olan tren ise Kurtalan’dan Diyarbakır’a, Diyarbakır’dan Malatya’ya, Malatya’dan Sivas’a, Sivas’tan Kayseri’ye, Kayseri’den Ankara’ya bir yol izlemektedir.

Güney Kurtalan Ekspresi Özellikleri

Trende; pulman, örtülü kuşetli, yataklı ve yemekli vagonlar bulunmaktadır. Tren içerisinde yer alan pulman koltuklar 2+1 sisteme sahiptir. Örtülü kuşetli vagonların her kompartmanında 4 kişiliktir. Kompartmanda karşılıklı ikişer koltuk sistemine sahiptir ve koltuklar aşağı çekilerek yatak olarak dönüştürülebilmektedir. Yataklı vagonu tercih edecek kişiler için ise oda içerisinde 2 kişilik yatak, masa, mini buzdolabı, çekmeceler ve odanın köşesinde lavabo yer alır. Yemekli vagon ise restoranlar gibi dizayn edilmiş karşılıklı sandalyelere ve masalara sahiptir. Burada menü içerisinde yer alan yemekler kahvaltıdan, çorbadan, sıcak yiyeceklerde, soğuk sandviçten ve sıcak-soğuk içeceklerden oluşmaktadır.

Güney Kurtalan Ekspresi, her mevsim doğanın muhteşem manzarası eşliğinde seyahat etmek isteyenlerin tercihi durumunda.

 

Kurtalan Temsilcisi: Muhammet Ayaz

Exit mobile version