Kirada Yeni Çözüm

Kirada Yeni Çözüm

Kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan anlaşmazlıklar, artık dava açılmadan önce ara buluculuk sistemiyle çözülmeye çalışılacak.

Kira artışlarında yaşanan ciddi artışlar beraberinde anlaşmazlıkları getiriyor. Dava süreçlerinin de uzaması nedeniyle ara buluculuk sistemi devreye girecek. Kiracı ile ev sahibi, aralarında yaşanan anlaşmazlığı dava açılmadan önce ara buluculuk sistemi ile çözebilecek.

Konuyla ilgili Ne Haber’e açıklamalarda bulunan Siirt Baro Başkanı Muhammed Alptekin, “Mahkeme süreçleri ne yazık ki çok uzun. Ara buluculuğun gelme sebeplerinden biri adliyedeki iş yoğunluğunu azaltmak. Şahısları dava açılmadan bir araya getirip barışçıl yol izlemek.” dedi.

“Dava Yolunun Önü Kapanmıyor”

Amacın anlaşmazlıkları kısa sürede çözmek olduğunu belirten Alptekin, “Kira hukukuna ilişkin de özellikle enflasyon sürecinde belli durumlar olunca böyle bir çözüme gidildi. Dava yolunun önü kapanmıyor aslında. Dava açmadan önce bir araya gelmeye çalışın. Bir dava açıp bir davayı sonuçlandırdığında bir yıl geçiyor. Amaç tarafların kısa vadede kendi alacaklarına kendi hak taleplerine ulaşabilmesini sağlamak.” diye konuştu.

Arabuluculuk için adliyelere başvurulması gerektiğini söyleyen Alptekin, “Bunun için direkt adliyelere başvurabiliyorlar. Depozitoların geri alınması, evin hasar durumuna ilişkin konularda da arabuluculuk devreye girebiliyor.” dedi.

Exit mobile version