KESK: “İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret Artışı Yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KESK, toplu iş sözleşmesinin ilk teklifine tepki göstermek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, enflasyon oranın altında bir teklif yapıldığı belirtildi.

6 milyonu aşkın kamu çalışanı ve emekliye ilişkin toplu sözleşme teklifi açıklandı. Buna göre, 2024 yılı için %14 + %9 maaş artışı, 2025 yılı için ise %6 + %5 maaş artışı teklif edildi.

KESK, açıklanan toplu iş sözleşmesine tepki göstermek amacıyla Kızılay İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, “İktidar Merkez Bankasının hedeflediği, ama her zamanki gibi tutmayacağı bugünden belli olan enflasyon oranlarının bile altındaki teklifi ile hepimizle açıkça alay etmiştir.” denildi.

KESK: “İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret Artışı Yok”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret artışı var mı? YOK.
  • Taban aylığımıza yansımayan 8.077 TL tutarındaki ilave seyyanen ödeneğe ilişkin bir adım var mı? YOK.
  • Hangi ad altında olursa olsun emekli maaşlarımızı adeta kemiren, tüm ek ödemelerin taban aylığımıza, emekliliğimize yansıtılması var mı? YOK.
  • Ücretsiz servis, yemek, ulaşım taleplerine ilişkin bir adım var mı? YOK.
  • Vekil, ücretli, taşeron, sözleşmeli, İHS’li gibi farklı adlar altında sürdürülen güvencesiz istihdama son verilmesi, güvencesiz istihdam edilenlerin kadrolu-güvenceli istihdama geçirilmesi var mı? YOK.
  • Kayırmanın, torpilin kapısını sonuna kadar açtığını kabul ettiğiniz, seçim öncesi sözünü verdiğiniz mülakatın kaldırılması var mı? YOK.
  • Kadın kamu emekçilerine; çalışma yaşamında uygulanan, cinsiyetçiliğin, ayrımcılığın, mobbingin son bulması var mı? YOK
  • OHAL KHK’leri ile sorgusuz-sualsiz işinden ekmeğinden edilen kamu emekçilerinin görevine iadesi, 7 yıldır yaşadıkları zulme son verilmesi var mı? YOK.

4 milyonu aşkın kamu emekçisini çalışırken daha fazla yoksullukla, 2,5 milyon emekliyi ise daha fazla sefaletle tehdit var.

Seçimden önce en düşük memur maaşının 22 bin TL olması vaadinin yerine getirilmediği belirtilen açıklamada, “Seçimden önce ‘en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak, artışlar emekli maaşlarına da yansıtılacak’ sözü verdiler. Ancak verdikleri sözü arkadan dolanma yöntemleri ile tutmadılar.  Unutmayalım ki, mücadele edenler her zaman kazanamasa da kazananlar hep mücadele edenlerdir.” denildi.

KESK: “İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret Artışı Yok”
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KESK: “İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret Artışı Yok”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!