Kedileri Kendi Elleriyle Besliyor

Kedileri Kendi Elleriyle Besliyor

Diyarbakırlı Fidan Demir, gece gündüz demeden 2 aydır Bağlar İlçesi’nde bulunan kent istasyonunun girişindeki yavru kedileri besliyor. Yavru kedilerin aç ve susuz kalmalarına gönlü el vermediğini söyleyen Fidan Demir , “Onları görmezden gelemezdim” dedi.

Kedi sahiplendikten sonra kedilere karşı duyarlılığını arttığını söyleyen Fidan Demir, “Gördüğüm her kediyi çok fazla benimsiyor ve kendi kedim gibi görüyorum. Dolayısıyla güzergahımdaki kedileri görmezden gelemezdim. 4 veya 5 kedinin karnını doyurmak da önemlidir ve insanı huzurlu hissettirir” dedi.

‘Doğal Ortamlarını Yok Ettik’

Hayvanların doğal ortamının betonarme yapılarla yok edildiğini anlatan Demir, “Doğal ortam kalmadı, yok edildi ve kediler artık apartman yani betonlarda tuvalet ihtiyacını görüyor. Dolayısıyla kedilerin de doğal akışlarını bozduk. Çünkü kediler bilindiği üzere toprağı kazar ihtiyacını görüyor ve üzerini kapatır. Ama kedilere hiçbir alan bırakılmadı ve sonra da kediler etrafı kirletiyor diye sitemler edildi” diye konuştu. Yoldan geçen vatandaşlardan övgüler aldığını belirten Fidan Demir, şöyle devam etti: “Her akşam mama ve su kaplarını doldurmaya gittiğimde insanlardan muhakkak övgüler ve dualar alıyorum. Onlar da benim yaptıklarımı yapabilir ve aynı duyarlılığa sahip olabilirler. Ama çoğunlukla insanlar yapan değil, bakan taraf oluyor. Tüm bunların dışında buradan seslenecek olursam herkes elinden geldiği kadarıyla yardımlarını hayvanlardan esirgemesin. Sorumluluk sadece halka da ait değildir tabi ki ve yerel yönetimler de üstüne düşen görevi yapmalı.” diye konuştu.

Güneydoğu Ekspres – Hülya Aslan

Exit mobile version