Kapıya Kilit Vuruldu, 4 Çiftin Resmi Nikah Töreni Yapılamadı

Kapıya Kilit Vuruldu, 4 Çiftin Resmi Nikah Töreni Yapılamadı

Millet Kütüphanesi ve konferans solunun da hizmet veren Kurtalan Belediyesi Nikah İşlemleri Birimi görevlileri Kurtalan Kaymakamlığı görevlileri tarafından binadan çıkarıldı, kapıya kilit vuruldu.

Siirt – Kurtalan Belediyesi Nikah İşlemleri Birimi görevlileri tarafından aktarılan bilgiye göre, Kurtalan Kaymakamlığı görevlisi olduğunu söyleyen bir memur tarafından binayı terk etmeleri yönünde uyarıldıklarını ve yanında getirdikleri çilingir ustası yardımı ile Millet Kütüphanesi ve konferans solunun 2 giriş kapısındaki kilitlerin söküldüğünü anahtar kopyalarının kendilerine verilmedi.

Olay üzerine Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Aktin, DEM Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri Millet Kütüphanesi ve konferans solunun önüne gelerek basın mensuplarına açıklama yapıtı.

Eş Başkan Aktin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Son 3 aydır belediyemizin Nikah İşlemleri Birimi, kayyum döneminde yapılmış olan Millet Kütüphanesi ve Konferans solunun da halka hizmet veriyor. Bu gün görevli personelimiz her zamanki gibi birimlerine gelip 4 vatandaşımızın nikah işlemleri için hazırlıklarını yaparken Kurtalan Kaymakamlığı görevlisi olduğunu söyleyen bir memur tarafından binayı terk etmeleri isteniyor” dedi.

Söz konusu olay ile ilgili hiçbir gerekçe sunulmadığını aktaran Aktin, şunları söyledi:

“Nikah işlemleriyle ilgilenen personellerimiz söz konusu talep üzerine gerekçe sunulmasını istese de Kurtalan Kaymakamlığı görevli memuru herhangi bir gerekçe sunamamıştır. Nikah işlemleriyle ilgilenen personellerimiz polis ekiplerinin de talep etmesiyle birlikte binadan çıkma yönündeki talimatı zorluk çıkartmadan yerine getirmiştir. Kurtalan Kaymakamlığı görevlisiyle birlikte gelen çilingir ustası kütüphane ve konferans salonu binasının her iki giriş kapısının kilitlerini kırmış olup, yerine yeni kilitler takıp görevlilerimize yedek anahtar vermemiştir.”

Yapılanların usulsüzlük olduğunu belirten Aktin, “Söz konusu durumla ilgili Belediye Meclis Üyelerimiz ve Avukatımız eşliğinde görevli polislere yapılanın usulsüz olduğunu söyledik. Çünkü bu binanın Kaymakamlıkla bir alakası yok. İnşası için Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle yapılmış bir protokol mevcut. Bu protokolleri kendilerine hatırlatarak ortak kullanım hakkımızın olduğunu belirttik. Yapılan uygulama tamamen kanundışıdır ve bir nevi gasptır. Bizde kanuni bütün haklarımıza dayanarak onların yaptığı kanun dışı uygulamaya karşı, mevcut olarak takılan kilitleri kırıp içeriye girebilirdik. Fakat bunu yapmadık, Avukatımız aracılığıyla savcılık makamına kanun dışı uygulama hakkında bilgi verdik” dedi.

Aktin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yapılan usulsüzlüğü kabul etmemekle birlikte ilçenin genel yönetimini sağlayan idarenin bize karşı tutumu son derece yanlıştır. Uygulanan pozitif ayrımcılık nedeniyle belediyemizin hizmet mesuliyeti sekteye uğratılmak isteniyor, halkımızın da bunları bilmesini istiyoruz. Bu gün 4 gencimizin resmi nikahı yapılacaktı yapılan usulsüz uygulama nedeniyle nikah törenleri sabote olmuş oldu. Bu uygulamayı yapanların her şeyden önce bu 4 gençlerimize özür borcu bulunuyor. Süreci takip ediyoruz. Millet Kütüphanesi ve Konferans solunun halkımızın hizmet binası olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.”

Exit mobile version