Kaliteli Baharat Nasıl Anlaşılır? | Özel Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baharatın kaliteli olup olmadığını nasıl anlarız? Sizler için Siirt Helvacılar Çarşısı’ndaki baharatçılara sorduk. İşte yanıtlar.

Yemekte kullanılan baharatlar ne kadar sağlıklı, katkı maddesi eklenip eklenmediğini nasıl anlarız? Siirtli baharat satıcılarına sorduk. Siirtli baharat satıcısı Fethullah Gök, çekilmemiş baharata katkı maddesi eklenemediği için çekilmemiş baharat alınmasını önerdi. Gök, baharatın güvenilir yerden alınması gerektiğini söyledi.

Kaliteli Baharat Nasıl Anlaşılır? | Özel Haber

Kaliteli ve kalitesiz baharat arasında nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı olduğunu belirten baharat satıcısı Fettullah Gök, “Biz bunu tane sumak olarak alıyoruz kendimiz öğütüyoruz. Makinamız var kendimiz çekip öğütüyoruz kesinlikle hiçbir yere bağlı değiliz. Şimdi organik bir şey istiyorsanız kaliteli bir şey arıyorsanız bunun çekilmemiş halini alıyorsunuz. Pul biberin karabiberin çekilmemiş hali, kahvenin çekilmemiş hali, çemen var çemenin çekilmemiş hali bunları biz kendimiz makinada öğütüyoruz mesela tahin, tahini biz kendimiz öğütüyoruz. Susam alıyoruz biz kendimiz öğütüyoruz elimizden geldiği kadarıyla da müşteri memnuniyeti sağlıyoruz yani çekilmemiş hali daha önemli.” dedi.

Kaliteli Baharat Nasıl Anlaşılır? | Özel Haber

Kaliteli Olduğunu anlamak için bu işin içinde olunması gerektiğini ifade eden Gök, “Vietnam malı var, Brezilya malı var hani bunu anlamak için bu işin içinde de olmak lazım. Bazıları anlamıyor diyor karabiberdir ama karabiberden karabibere farkı var. Sumağın çeşitleri var. Fiyat farkına bakmasınlar kaliteli olduktan sonra. Kaliteli mal mesela toz sumak 150’ye satıyoruz kalitesiz sumak da 70-80 TL’ye satılıyor.” dedi. Kaliteli baharatın yemeklerde kullanırken de anlaşılabileceğini söyleyen baharat satıcısı Muhammet Beyter, “Kaliteli olduğunu renginden anlayabiliriz. Toz biber mesela pembe olanlar genellikle renklendirici oluyor daha koyu kırmızı olanlar daha iyisi oluyor. Pul bibere bakarsan zaten anlaşılıyor. Fiyattan kalitesine göre değişiyor. Mesela toz biber ikinci kalitesi 80 TL’den satıyorken birinci kalitesini 120 TL’ye satıyoruz 150’ye kadar çıkıyor yani kalitesine göre.” diye konuştu.

Kaliteli Baharat Nasıl Anlaşılır? | Özel Haber
Kaliteli Baharat Nasıl Anlaşılır? | Özel Haber
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaliteli Baharat Nasıl Anlaşılır? | Özel Haber
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!