Kadınlar Artık Çiçek Beklemesin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiçek fiyatlarda ciddi bir artış oldu. Ortalama 100 TL bandında olan bir buket çiçek 400-500 TL’ye çıktı.

Siirtli çiçekçi Ferhat Erbek, akaryakıt fiyatlarının çiçek fiyatlarını etkilediğini söyledi. Kız isteme için alınan çiçek ve çikolatanın 2 bin TL’den fazla tuttuğunu belirten Erbek, şunları söyledi:

“Çiçek fiyatları da tüm piyasa gibi bizim çiçek piyasa gibi yükseldi. Bizim işimiz hep nakliye olduğu için benzin, mazota ne zaman zam gelse bize de o kadar zam geliyor. Mesela en ufak bir kız istemeye gidilince çiçek çikolata iki bin TL üzerinde tutuyor.”

Artık buluşmalar için çiçek alınmadığını ifade eden Erbek, sadece kız istemelerde çiçek tercih edildiğini söyledi. Erbek, “İnsanlar çiçeği artık az az almaya başladılar. 40 gül alan artık 20 güle düşürdü. Önceden buluşmalara gidilen çiçekler şimdi istemelere gidiliyor. Bizde insanları boş çevirmemek için kendi karımızdan fiyatlarımızdan düşürüyoruz.” dedi.

Kadınlar Artık Çiçek Beklemesin

Çiçek satıcısı Ferhat Erbek

“Maliyeti Kurtarmıyor”

Maliyetin yükseldiğini belirten Erbek, “Maliyeti kurtarmıyor. Eskiye oranla hiç kurtarmıyor. Çiçekçiye geliyorlar mesela bir gelin arabasını kaplamak 700-800 TL oldu. İnsanlar 50-100 TL için bizimle bir saat tartışıp indirim istiyorlar. Biz de mecbur yapıyoruz. Müşteriye ne fiyat versek şaşırıyorlar. Şu an minimum buketler 400-500 TL, 100 TL’ye sattığımız ürünler bu kadar yükseldi. Genelde kim içeri girerse pazarlık yapmadan çıkmıyor. Gülün tanesi 30-50 TL arasında.” diye konuştu.

Fiyat artışlarına da değinen Erbek, “Şu an en ucuz çiçeklerimiz saksı çiçeklerimiz. Onları biz 40-50 TL’ye satıyorduk. Şimdi 150-200 TL bandı arasında. Şu an bir buluşmaya gittiğin zaman en az 10 tane gül getirse o da 300 TL gibi bir fiyat tutuyor. Tabii bu gülün cinsine göre değişiyor. Bazen 500-600 TL de tutabiliyor. Önceden 100-150 TL’ydi. İnsanlar artık istemelerinde o çiçekleri kullanıyorlar. 41 tane gül olmuş 1000-1500 TL.” dedi.

Vatandaşın çiçek almak yerine temel ihtiyaçlarını giderdiğini belirten Erbek, “İnsanlar artık almak istemiyor. Artık sevgililer birbirine çiçek almıyor. Normalde tam sezon açıldı. Dolaplarımız tıklım tıklım çiçek oluyordu ama artık öyle değil. Biz de artık ürünlerimizi azalttık. Sevgililer de daha çok bize verecekleri 300-400 TL ile yemek ya da bir yerlerde oturuyorlar.” dedi.

Kadınlar Artık Çiçek Beklemesin
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadınlar Artık Çiçek Beklemesin
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!