“İntihar Tepesi Değil, Seyir Tepesi Olsun”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yaklaşık 4 yıldır çiçekçilik yapan Fatma Dündar, Deliklitaş’ta yaşanan intiharlara dikkat çekmek amacıyla bir maket yaptı. Dündar, “Deliklitaş intihar tepesi değil, seyir tepesi olsun” dedi.

Fatma Dündar, Siirt’te kendi ektiği çiçekleri ve kendi eliyle yaptığı süs eşyalarını satarak geçimini sağlıyor. Dündar, Deliklitaş’ta araka arakaya yaşanan intiharlara dikkat çekmek amacıyla Deliklitaş’tan topladığı kekik dalı ve taşlarla maket yaptı.  

Çiçekçiliğe başlama serüvenini anlatan Dündar, “4 yıldır çiçekçilik işiyle uğraşıyorum. Bir kadın arkadaşın tavsiyesiyle… Yapabilirsin. Hiç aklımda olmayan bir meslekti. Birden düşündüm, niye olmasın? Çünkü bildim bileli ben zaten evde kendi kendime arkadaşlarıma hediye etmek için küçük, ufak tefek süs eşyaları yapıyordum.” dedi.

“İntihar Tepesi Değil, Seyir Tepesi Olsun”

“Çiçekçi Konseptinden Farklı Bir Şey İstedim”

Diğer çiçekçilerden daha farklı bir konsept oluşturduğunu ifade eden Dündar, “İlk etapta kadın olarak çiçekçi konseptinden farklı bir şey istedim. Hem kendi ürettiğim eşyalar hem kendi ektiğim çiçekler, çoğu çiçeği kendim ekiyorum. Çiçekçilikten daha farklı bir şey istediğim için belki de böyle bir sonuca vardım. 5 yılda inanılmaz bir yere getirdim ben bu çiçekçilik olayını. İyi de kaptım.” diye konuştu.

“İntihar Tepesi Değil, Seyir Tepesi Olsun”

“Kim Olursa Olsun İntihar Kötü Bir Şeydir”

Deliklitaş’ta arka arkaya intiharlar olunca maket yapmaya karar verdiğini söyleyen Dündar, şu ifadeleri kullandı:

“İlk defa Siirt’e gelen bir arkadaşla Deliklitaş’a gitmiştim. Her gittiğim piknik alanından, her gittiğim gezintiden muhakkak orada gördüğüm bir şeyi alıp getiririm. Taşı ve kekik ağacını görünce alıp getirdim, bir köşeye attım, yaparım diye. Deliklitaş’ta arka arkaya intiharlar olunca geldim, o kadar çok üzülmüştüm ki. Kim olursa olsun intihar kötü bir şeydir. Geldim, elime bunu aldım. Bitirdikten sonra böyle bir şeyle paylaştım: ‘Deliklitaş intihar tepesi değil, seyir tepesi olsun.’ Bu şekilde bir şey yaptım.”

Yaptığı maketi satamadığını belirten Dündar, “Bunu satamadım. Eve götürdüm. Bir arkadaşa hediye etmek için. Beraber Deliklitaş’a gittiğim arkadaşa hediye etmek için.” dedi.

“İntihar Tepesi Değil, Seyir Tepesi Olsun”
“İntihar Tepesi Değil, Seyir Tepesi Olsun”
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“İntihar Tepesi Değil, Seyir Tepesi Olsun”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!