İmamoğlu’ndan Depremden Etkilenen 11 Şehre Destek Sözü

İmamoğlu'ndan Depremden Etkilenen 11 Şehre Destek Sözü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TTB olarak depremden etkilenen illere yaklaşık 500 milyon lira değerinde, 89 araç ve konteyner desteğinde bulunulmasına karar verdiklerini söyledi.

TBB toplantısında kurulmasına karar verilen Deprem Bölgesi Araştırma Komisyonu’nun ilk toplantısına katılmak üzere TBB Encümen Üyeleri ile birlikte Adıyaman’a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptıkları görüşmeler ve toplantılar sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi. Bir otelde düzenlenen basın açıklaması yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illeri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını, her daim destek vereceklerini vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kentsel dönüşümü hızlandırmak için çıkartılan 6306 sayılı kanun, Adıyaman gibi riskli şehirlerimizi dönüştürmek konusunda ne yazık ki arzulanan hedefe ulaşmamıştır. Bugün Adıyaman’a yalnız ve kimsesiz olmadığını, bütün deprem bölgesine aynı hissi buradan hissettirmek adına, Türkiye’nin yerel yönetimlerini temsil eden TBB’nin encümeni, belediye başkanı arkadaşlarımla göstermek için buradayız ve sizlerin huzurundayız” dedi.

“Depremden Etkilenen 11 Şehrimize, Yaklaşık 500 Milyon Lira Değerinde Destek Vereceğiz”

TBB’nin deprem bölgesi destek paketini de açıklayan Başkan Ekrem İmamoğlu, “TBB olarak hem Adıyaman’ın hem diğer deprem şehirlerinin yanında olmayı ve çözüm arayışında emek ortaya koymayı kendimize hedef edindik. TBB encümeni olarak, depremden etkilenen il, ilçe büyükşehir, belde belediyelerine yönelik araç ve çöp konteyneri desteği sunulmasına, elimizdeki imkanlar doğrultusunda karar verdik. Bu kapsamda, depremden etkilenen 11 şehrimize, yaklaşık 500 milyon lira değerinde, 89 araç ve konteyner desteğinde bulunulmasına karar verdik. TBB olarak, sadece Adıyaman’a 17 araç desteğimizle, bugün bu şehir merkezimizde olduğumuzun da altını çizeyim. Keza, deprem bölgesi için bütçemizle aldığımız 6 bin çöp konteynerinin de bölgeye dağıtılacağını, bunun 500 tanesinin de Adıyaman merkeze teslim edileceğini de ilave etmek isterim” ifadelerine yer verdi.

Adıyaman özelinde, deprem felaketini yaşayan 11 kente yalnız değilsiniz mesajı veren İmamoğlu, “Biz bildiğimiz ve bütün milletin fıtratında var olan hakkaniyetli yoldan ilerlemeye devam edeceğiz. Bunun bizim geleceğimizin teminatı olduğunun, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatı olduğunun, 86 milyon insanımızın eşit, hür bireyler olduğunun, teminatı olduğunun bir başlangıç noktası olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Exit mobile version