Hüseyin Amca, İngiliz John’un Rekorunu Kırmaya Aday

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en yaşlı adamı 111 yaşındaki John Alfred Tinniswood olarak bilinse de 112 yaşındaki Mardinli Hüseyin Demirtaş, bu rekora aday.

Dünyanın en yaşlı kadını 117 yaşındaki Maria Branyas Morera olarak biliniyor. En yaşlı adamı ise İngiltere’de 111 yaşındaki John Alfred Tinniswood olarak bilinse de aslında Mardinli Hüseyin amca bu rekora aday. Mardin’in Midyat İlçesinde bağlı Gülveren Köyü’nde yaşayan Hüseyin Demirtaş tam 112 yaşında. 113’ten gün alan Hüseyin amcanın hafızası yaşına göre gayet iyi ve bütün işlerini de kendi görüyor.

Güneydoğu Ekspress Gazetesi’ndeki habere göre; Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık eden Hüseyin Demrtaş, yıllarca kimliksiz yaşamış. “Annem ‘Çanakkale Savaşı başladığında 2.5 yaşındaydın’ demişti” diyen Hüseyin amca, cumhuriyetin kuruluşundan yıllar sonra kimlik çıkarmış. Bu nedenle kimlikteki doğum tarihi 1933 olarak geçiyor. En büyüğü 76 yaşında olmak üzere 8 çocuk babası Hüseyin amca, yaşadıklarını unutmuyor. Hafızası diri olan Hüseyin amca, uzun yaşına rağmen gayet sağlıklı. Köyün yaşayan çınarı olarak bilinen Hüseyin amcanın sohbetlerine katılan gençler, yaşam deneyimlerini ve tarihi olayları dinliyor.

52 yıl sigara içtiğini söyleyen Hüseyin amca, rahatsızlanınca bırakmış. “Bir gün rahatsızlandığım için doktora gittim. Doktor bana sigarayı bırakmamı söyledi. Hastaneden çıktıktan sonra bir 52 yıl içtiğim sigarayı bıraktım” dedi.

Hüseyin Amca’nın yaşam sırrı ise; “Her şeyi mevsiminde yiyorduk. İstesek de yoktu zaten. Mesela domates çıkmayıncaya kadar domatesin yüzünü görmezdik. Yediğimiz her şey doğaldı” diye konuştu.

Kaynak: Güneydoğu Ekspres

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hüseyin Amca, İngiliz John’un Rekorunu Kırmaya Aday
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!