Hüda Par Milletvekili Ramanlı: “Ankara’dan Bakıldığında Sorun Yok Gibi Görünür”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Sorunlar gündeme getirildikçe çözülür. Şikayet edilmeyen her husus yok farz edilir. Şikayet edilmeyen hiçbir ihtiyaç giderilmez.” dedi.

Hür Dava Partisi Batman Milletvekili Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Siirt’i ziyaret etti. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Ramanlı, Siirt’in birçok sorununa değindi.

Siirt’te yaşanan işsizliğe değinen Ramanlı, “Siirt’in ve birçok ilin en büyük sorunu işsizlik. Büyük umutlarla açılan yerlerin tam kapasite ve randımanlı bir şekilde çalışması genç işsizliğimizin bir çaresi olabilir diye düşünüyoruz.” dedi.

Tarım ve hayvancılığını geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Ramanlı, “Özellikle tarım, hayvancılık ve balıkçılığın geliştirilmesi için muazzam bir kapasiteye sahip olan Siirt’imizin bu potansiyelinin değerlendirilmediğini de görüyoruz.” diye konuştu.

Kentte yaşanan ulaşım ve altyapı sorunu ile ilgili konuşan Ramanlı, “Siirt’te ulaşım ve altyapı sorunları mevcut. Uyuşturucu kullanımı artarak devam ediyor. Bunun önlemini almamız gerekiyor. En önemli tedbir gelir artırıcı önlemler, yoksulluğun giderilmesi ve değerler eğitimiyle maneviyatın yükseltilmesi.” dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili kolaylaştırıcı politikaların izlenmesi gerektiğini vurgulayan Ramanlı, “Kentsel dönüşümle ilgili her ne kadar hükümet tarafından geçmişten bugüne teşvik edici bir politika izlenmiş olsa da kanuni düzenlemeler bu ihtiyacın giderilmesine elverişli değil. Bazı kolaylaştırıcı şartların getirilmesi elzem gibi duruyor.” diye konuştu.

Ramanlı, ayrıcı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki branş doktor eksikliğinin, Siirt – Kurtalan yolu ve Siirt Havalimanındaki sefer iptalleri, Kurtalan ilçesinin Garzan Ovası’nın sula ihtiyacı ve köy yollarına değindi.

“Şikayet Edilmeyen Hiçbir İhtiyaç Giderilmez”

Ramanlı, Ne Haber muhabirinin Siirt’te sorunların çözülmesi için nasıl bir çalışma yapacaksınız? sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Siirt sorunları için çözüm yollarının aranması gerekiyor. İşin özü yerelde başlıyor. Bir kent bilinci ve kentlilik bilinci Siirt için de elzem. Bazı gelişen illerimizin sorunlarının bu bilici oluşmayla çözüldüğünü gördük. Kent lobisini oluşturdukları için hep çok hizmeti yerinde ve zamanında elde ettik. Hem esnaf hem iş adamları hem sivil toplum hem mülki idari amirler iş birliğine gitmek zorundalar. Sorunlar gündeme getirildikçe çözülür. Basın mensuplarına da çağrıda bulunmak istiyorum. Kente dair sorunları dile getirmekten çekinmeyin. Şikayet edilmeyen her husus yok farz edilir. Şikayet edilmeyen hiçbir ihtiyaç giderilmez. Ankara’dan bakıldığı zaman hiçbir sorun yok gibi görünür. Biz milletvekilleri olarak bunları mecliste tabii ki dile getireceğiz.”

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hüda Par Milletvekili Ramanlı: “Ankara’dan Bakıldığında Sorun Yok Gibi Görünür”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!