<strong>“Hizmet Değil Mağduriyet”</strong>

<strong>"Hizmet Değil Mağduriyet"</strong>

Siirt’te şehrin hemen hemen her noktasında yaklaşık 20 gündür başlayan yol çalışmaları vatandaşı mağdur ediyor. Yıkımın yapıldığını ama uzun süredir asfaltın dökülmediğini belirten esnaf, toz içinde kaldıklarını ve Belediyenin önlem almadığını söyledi.

Toz içinde kaldıklarını belirten esnaf, Mustafa Şeran, “Halimizi görüyorsunuz, toz duman içersideyiz. Mahvoluyoruz, dükkanlarımızı açamıyoruz. Bu toz yüzünden ne işimiz oluyor ne müşteri geliyor. Bir sulama dahi yapılmıyor. Önem almıyorlar. Kendi imkanlarımızla suluyoruz. Bugün 4. defadır suluyoruz. Masayı siliyorum, arkamdan hemen toz içinde kalıyor.” dedi.

“15 Gündür Ciromuz Yarı Yarıya İnmiş”

Hizmet yerine mağduriyet yaşadıklarını belirten esnaf Ömer Zing, “Toz duman içindeyiz. 15 gündür yol çalışması yapıyorlar, toz içinde kalmışız. Bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Hizmet yapıyoruz diye esnafı, milleti mağdur ediyorlar. Kendi imkanlarımızla sulamak zorunda kalıyoruz, yetmiyor. Önlem alınmıyor. Belediyeyi arıyorum, “tamam” diyor, “gerekeni yapacağız” diyor bir şey yok. Sallıyorlar bizi kafalarından atıyorlar. Hizmet yerine mağduriyet yaşıyoruz. Asfaltı kaldırıyorlar. 15 gündür böyle. En fazla 5 gün içinde yapılması lazım. Toz duman içindeyiz. Pencerelerimizi açamıyoruz. 5 dakikada bir masa siliyoruz. 15 gündür ciromuz yarı yarıya inmiş.” diye konuştu.

Exit mobile version