“Her Şey Sağlam Ama Okul Yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Kirazlı Köyü İlkokulu 2 yıldır kullanılamaz halde. Taşımalı eğitimle çocuklarını civar okullara gönderen aileler okulun onarılmasını istedi.

Şirvan’a bağlı Kirazlı köyünde bulunan ilkokul binası yan binada çıkan yangından sonra alevlerin sıçramasıyla beraber yandı. Çıkan yangın sonrası yetkililer tarafından yaklaşık 2 yıldır onarım ve bakım yapmadığını belirten köylü vatandaş şunları söyledi:

“Yaklaşık iki sene önce okul yandı. Okulda yangın çıktı. Yandıktan sonra herhangi bir onarım bakım yapılmadı, devlet herhangi bir şekilde dönüş yapmadı bize. Yangın sebebi ise orada bizim bir akrabanın evi yandı oradan oraya sıçradı. Yani öyle bıraktılar. Öğretmen gitti ondan sonra çocuklar taşımalı gidiyor. 1. sınıfa giden, daha 5-6 yaşındaki çocuk taşımalı gidiyor şuan 2 kilometre uzaklıkta okul var oraya gidiyor. Her hangi bir şey gelmedi. Yetkililer uğramadılar. Geldiler tutanak falan tuttular, o kadar dilekçe yazdık o kadar şey yaptık hiç. Şuan öğretmen yok, şuan kadro boş.”

Taşımalı eğitimin ilkokul öğrencileri için zorlu olduğunu ve çözüm istediklerini belirten vatandaş, “Çocukları taşıma derdinden kurtarmak için okulumuzun onarılmasını istiyoruz. Onarım için yıkıp tekrardan yapacağız dediler ona da herhangi bir cevap gelmedi 2 yıldır.” dedi.

Okuldaki lojman ve tuvalet kısımlarının sağlam olduğunu, dersliklerin hasar gördüğünü ve bu durumu yetkililere iletip çözüm bulamadıklarını belirten köylü vatandaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Taş duvardır bizim okul, taştan yapılmadır. Dedik sadece tablasını falan yıkalım, bir ara bir ekip geldi oraya onlarla konuştum dedim sadece duvarları yıkıp sıvasını indirsek zaten taş duvardır. Böyle sağlam bir okul yapılmaz yani. Yapılan okul bunun gibi sağlam olmaz. Güzel bir yeni kalıp beton dökülüp tekrardan sıvatılması zaten faaliyete geçer. Lojmanımız sağlam, tuvaletleri sağlam yani her şey sağlam ama okul yok.   Yetkililer ilk başta tamam dediler sonra topu şirkete attılar. Onlarda dediler bir daha değerlendireceğiz. Herhangi bir yanıt gelmedi daha.”

“Her Şey Sağlam Ama Okul Yok”
“Her Şey Sağlam Ama Okul Yok”
“Her Şey Sağlam Ama Okul Yok”
“Her Şey Sağlam Ama Okul Yok”
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Her Şey Sağlam Ama Okul Yok”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!