HELVACILAR ÇARŞISI HELVA DEĞİL ÇÖP KOKUYOR

HELVACILAR ÇARŞISI HELVA DEĞİL ÇÖP KOKUYOR

Siirt Helvacılar Çarşısı’nda etrafta bulunan kötü koku ve çıkan çöpler vatandaş tarafından tepkiye yol açtı.

Kaçak et kesimleri başta olmak üzere çarşıda bir çok atık madde etrafa atılıyor. Biriken atığın görüntü kirliliği yetmezmiş gibi birde etrafa kötü koku yayıyor.

Bu durumdan şikayetçi olan esnaf Tahir Baykan, “Helvacılar çarşısında kötü kokudan geçilmiyor. Kaçak et kesenlerin atıklarını çarşının her tarafında görebilirsiniz. Her taraf kan içinde, etrafta bulunan çöpler rüzgarın da gelmesiyle dükkanlarımıza kadar giriyor.” dedi.

“Halk Kokudan Dolayı Buraya Gelemiyor”

Biriken çöp ve kötü kokudan dolayı vatandaşların Helvacılar çarşısına gelmek istemediklerini belirten Baykan, “Ben esnaf olmama rağmen başta ben olmak üzere neredeyse herkes bu kokudan ve bu çöpten şikayetçi. Bu yüzden halk, koku ve çöplerden dolayı artık Helvacılar çarşısına gelmek istemiyor.” ifadelerini kullandı.

“Koku ve Çöp Yetmezmiş Gibi Birde Su Yok”

Helvacılar Çarşısı’nda kötü koku ve çöp sorununun yanı sıra yaşanan su kesintisi eklenince esnaf isyan etti.

Esnaf Baykan, “Helvacılar çarşısı Siirt’in kalbi neden kimse sormuyor. Su kesintisini her gün yaşıyoruz. Sabah açarlar sonra gün boyu su bir daha gelmez. Bu kötü koku ve çöpler bu yüzden de oluşabiliyor. Ben peynir sattığım için her gün buraları yıkamam lazım. Ama su gelmediği için her gün bidon doldurup akşam öyle yıkamaya çalışıyorum. Ne kadar temizlenirse oluyor.” dedi.

Exit mobile version