Hekimlerden Sessiz Yürüyüş

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doktorlar, Filistin’de hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Siirt’te sessiz yürüyüş yaptı.

Siirt’teki doktorlar Filistin’de hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını için yürüdü. Doktorların sessiz yürüyüşünün ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması metnini okuyan Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Doktor Özgür Aydın, şunları söyledi:

“Şu an Filistin’de büyük bir soykırım, sistematik bir işgal ve zulüm yapılmaktadır. Siyonist rejim tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de sivilleri, çocukları, kadınları, hastaneleri, okulları, kiliseleri ve camileri bombalamakta; sürekli ‘insan hakları’ vurgusu yapan Birleşmiş Milletler ve Batı ise tüm bu olanlara sessiz kalmaktadır.”

Uluslararası hukukun ihlal edildiğini söyleyen Aydın, “İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmektedir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmaktadır.” dedi.

Aydın, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hekimler olarak Siyonist İsrail rejiminin saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze’deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız.

“Yarın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Bu özel günün arefesinde tüm dünya ülkelerine, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na, Dünya Sağlık Örgütüne sesleniyor ve dünyadaki tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını, aktivistleri, gazetecileri, siyasetçileri, sanatçıları ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz.”

Hekimlerden Sessiz Yürüyüş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hekimlerden Sessiz Yürüyüş
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!