Hayvan Pazarı Kapandı Besicileri Zor Günler Bekliyor

Hayvan Pazarı Kapandı Besicileri Zor Günler Bekliyor

Siirt’te şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı kapatılması hayvanlarını satamayan besicileri ciddi bir masrafla karşı karşıya bıraktı.

Şehirde geçtiğimiz gün şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı kapatıldı. Valilik kente hayvan giriş ve çıkışlarını da yasakladı. Hayvan pazarının kapalı olduğu süreçte Siirtli besicileri zor günler bekliyor. Arpa ve saman fiyatlarının artması nedeniyle besiciler hayvanlarını bir an önce elden çıkarmak istiyor.

“Öyle Bir Hastalık Duymamışız Görmemişiz”

Kendi hayvanlarının hasta olmadığını belirten besici Halit Kaygu, “Ben bir şey görmemişim. Ben diyorum hastalık burada yok. Hayvanlarımız sağlamdır. Herhangi bir sıkıntı yok hayvanda.  Hayvanları besliyoruz. Kaç senedir devamlı buradayız. Öyle bir hastalık duymamışız görmemişiz ama başka yerde varsa bilmiyoruz.” dedi.

Hayvan pazarının kapalı olduğu süreçte artan masraflar nedeniyle hayvanlarını besleyemeyeceğini söyleyen Kaygu, şöyle konuştu:

“Siirt’te o hastalığı görmemişiz. Ne görmüşüz ne duymuşuz. Hayvanlarda buradadır. Hayvanlarda sağlamdır. Herhangi bir hastalık yok içlerinde. Ama diyorlar hastalık var. Hayvan pazarını kapatmışlar. Biz hayvanları hayvan pazarına götüremiyoruz. 2 aya kadar yasaklamışlar. 2 aya kadar bu hayvanlara biz bakamıyoruz, besleyemiyoruz. En az günde 20 teneke arpayı bu hayvanlar yiyor. Bu hayvanlar dışında bir ahır daha hayvanlarım var.  Şimdi bu hayvanları 2 aya kadar beslesen dünya kadar masrafı gidiyor. Altından biz çıkamıyoruz.”

“2 Aya Kadar Bu Hayvanları Satamazsak Kesinlikle Altından Çıkamayız”

Artan masraflar nedeniyle zorlandıklarını belirten Kaygu, “Eğer hayvan pazarını yasak etmeseler, hayvanları yavaş yavaş hayvan pazarına götüreceğiz. 5 tane satacağız, 10 tane satacağız, ne satabiliyorsak satacağız. Ama biz 2 aya kadar bu hayvanları satamazsak biz kesinlikle altından çıkamayacağız. Masrafları çok gidiyor. Arpanın kilosu 6 buçuktur. Samanın kilosu 4000’dir. Yemin torbası 350 TL’dir. Yani her şey pahalanmış.” diye konuştu.

Exit mobile version