HALKIN KÜTÜPHANESİ KİMİN UMURUNDA?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yaklaşık 7 yıl önce halk kütüphanesinin yakılmasının ardından, geçici bir yere taşındı. Fakat yıllardır yapılması gereken kütüphane bir türlü yapılamadı.

Siirt, kitap okuma oranlarının en düşük olduğu iller arasında yer alırken, şehirde yeterli bir kütüphanenin bulunmaması bu durumun en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

Yeni kütüphanelerin yapılması gerekirken, tramvay projesi kapsamında Güres caddesinde bulunan kütüphanenin de yıkılması şehirde ender olan kütüphanelerden birinin daha yok olmasına neden oldu.

Öğrencilerin Geleceği Yok Mu Sayılıyor?

Şehirde kültür sanat etkinliklerinin olmamasının yanı sıra, kütüphanelerin de yetersiz oluşu gençlerin gelişimini olumsuz olumuz etkiliyor. Bu durum sınava çalışan öğrencileri de belirli bir ücret karşılığında ders çalışma ortamı sağlayan kitap kafelere itiyor. Maddi durumu yetersiz olan öğrenciler ise ders çalışacak alan bulamıyor. Şehir merkezinde bulunan mevcut kütüphanede ise pandemi nedeniyle ortalama 30 öğrenci kapasitesiyle hizmet veriyor.

Öğrenciler, çalışacak ortam bulamadığı gibi eğitimleri destekleyici, araştırmanın önünü açan yardımcı kaynakların, referans kitaplarına ulaşmakta zorluk çekiyor.

“Cami Yerine Kütüphane Lazım”

Şehirde bulunan vatandaşlar meydanda yapılacak olan caminin yerine kütüphane kurularak kente yeni bir değer kazandırılabileceğini düşünüyor. Siirtliler, merkezde cami sayısının yeterli olduğunu düşünüyor. Vatandaşlar, bu durumun düzeltilmesi için bir an önce büyük bir kütüphanenin inşa edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HALKIN KÜTÜPHANESİ KİMİN UMURUNDA?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!