Hakkari Kayyumuna Bölge İllerinden Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan illerde kayyuma tepki gösterdi.

Siirt, Batman ve Diyarbakır kayyuma tepki gösterildi. Yapılan eylemlerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Batman

Hakkari Kayyumuna Bölge İllerinden Tepki

Batman’da Kayyum Gerginliği

DEM Parti Batman İl Örgütü, Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’a kayyum atanmasına tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

DEM partililer, Hakkâri’ye kayyum atanmasını protesto etmek için Atatürk Parkına yürüyüş düzenlemek istedi. Polisi engel olduğu yürüyüşte gerginlik çıktı. Polis, olaylara biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Yaşanan arbedede 3 kişi gözaltına alındı.

DBP İl Eş Başkanı Resul Çetin “31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir yenilgiyle çıkan iktidar, halk iradesini gasp etmek ve Kürt Halkının elinden almak istiyor. Yumuşama, normalleşme söylemlerinin Kürtleri ve dostlarını kapsamadığı, bu operasyonla bir kez daha açığa çıkmıştır. Demokrasiyi esas alan tüm siyasi partileri, emek ve meslek örgütlerini, toplumsal barış kaygısı taşıyan tüm çevreleri ve halklarımızı bu haksızlığa karşı tutum almaya davet ediyoruz” dedi.

Batman Sonsöz Gazetesi – Bayram Ayhan

Diyarbakır

Hakkari Kayyumuna Bölge İllerinden Tepki

Diyarbakır’dan Kayyuma Tepki

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto etti.

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü,Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanması protesto ediyor.

Aralarında , Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, Kayapınar İlçesi’nde bulunan Ceylan AVM önünde bir araya geldi.  

Kayyum atamasına tepki göstermek için basın açıklaması yapmak isteyen DEM Partililere, polislerin izin vermemesi üzerine gergin yaşandı.

Güneydoğu Ekspres – Zafer Tüzün

Siirt

Hakkari Kayyumuna Bölge İllerinden Tepki

DEM Parti’nin Siirt’teki Basın Açıklamasına Polis Müdahale Etti

Hakkari Belediyesine kayyum atanmasının ardından DEM Parti’nin Siirt’te yapmak istediği basın açıklamasına polis, biber gazı ve TOMA’larla müdahale etti.

Hakkari’ye kayyum atanmasının ardından DEM Parti Siirt’in Güres Caddesi Kızılay İş Merkezi önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Basın açıklamasına DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirt Belediye Eş Başkanları Mehmet Kaysi ve Sofya Alağaş, DEM Parti Siirt İl Eş Başkanı Eşref Tekin ve partililer katıldı.

Basın açıklaması sırasında polis, biber gazı ve TOMA’larla müdahale etti. Daha sonra Güres Caddesi ve ara sokaklarda birçok kişi gözaltına alındı.

Biber gazından etkilenen Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş ve DEM Parti Siirt İl Eş Başkanı Eşref Tekin hastaneye kaldırıldı.

Ne Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari Kayyumuna Bölge İllerinden Tepki
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!