HABERİMİZ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Ne Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği “Meral Akşener’in Kurtalan Ziyaretinde Gerginlik” haberimizin ardından konu Türkiye gündeminde yerini aldı.

Kurtalan’da esnaf ziyareti esnasında Cemil Taşkesen isimli bir vatandaşın “Burası Kürdistan” sözleri Twitter Türkiye gündeminde en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Gece boyunca #KÜRDİSTAN hastag’ı ile binlerce tweet atıldı.

Hırdavat dükkanında vatandaşlardan birinin ben soru sormak istiyorum diyerek Akşener’e yönelttiği “Selahattin Demirtaş Terörist Mi?” ve “Kürdistan inkar ediliyor” soruları Akşener ve ekibini zora soktu. Gergin anların yaşandığı ziyarette, bir başka vatandaşın “faili meçhul cinayetler” sorusu ve “siz de gelseniz siz de çalacaksınız” sözleri arbedeye neden olmuştu.

İşte dünkü haberimizden kesitler:

AKŞENER DEMİRTAŞ TERÖRİST Mİ SORUSU CEVAPSIZ BIRAKTI

Kurtalan’da bir hırdavat esnafı ile sohbet eden Akşener’e Cemil Taşkesen adlı bir vatandaşın, “Sayın Başkanım Selahattin Demirtaş terörist mi? Teröristse hepimiz teröristiz. Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, ‘Kürdistan’ inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu ‘Kürdistan’ inkar ediliyor” sözleri üzerine Akşener, “Biz bu ülkenin sınırları içerisinde bir bütün müyüz, değil miyiz? Sorunun cevabı bir.

O cevabı da verecek olan hem sensin hem benim. Ben Türk’üm, sen Kürt’sün. Dolayısıyla bir Kürt’le bir Türk’ün vereceği bir cevaptır. Diyeceğim ki ‘Cemil, bu coğrafyada, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne’den Kars’a denir ya, oraya kadar olan sistemin içinde pek çok etnik aidiyet var, pek çok dini, yani Müslümanlığın içinde farklı farklı inançlar var, mezhepler var. Bunlarla ilgili biz bir miyiz, bütün müyüz? Sen buna ‘evet’ diyorsan… Seni inkar eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil. Bu ayrışmadır. Bunu kabul etmem mümkün değil.” dedi.

AKŞENER EKİBİ: “KÜRDİSTAN’A DEĞİL TÜRKİYE’YE GELDİK”

Taşkesen’in Şu an sizin bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu ‘Kürdistan’ inkar ediliyor” sözleri üzerine İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan ise, “Burası Türkiye biz Türkiye’ye geldik.” yanıtını verdi.

 

HABERİMİZ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HABERİMİZ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!