Güzelleşmek Pahalıya Mal Olacak! 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te faaliyet gösteren erkek kuaförlerinin Esnaf Sanatkarlar Odası’ndan talep ettikleri zamlı yeni tarife uygulamaya sokuldu.

Gelen zamlarla birlikte malzemelerin de yükseldiğini belirten kuaför Diyar Nas, “Eskiden fiyatlar daha uygundu. Asgari ücret daha azken daha çok kar kalıyordu. Şu an zam geldiğinde gelen zamlarla birlikte malzemelerin fiyatı da daha yüksek oluyor. Berber fiyatlarına zam gelmesi hiçbir şeyi değiştirmiyor.” dedi.

 “Damat Tıraşı Olmaya gelenler Damat Olduğunu Söylemiyor”

Damat tıraşına da zam gelmesinin ardından damay tıraşına gelenlerin artık normal tıraş olduğunu belirten Nas cümlelerine şöyle bitirdi;

“Damat tıraşı olmaya gelenler damat olacağını söylemiyorlar. Normal tıraş oluyorlar. İnsanlar artık geldiğinde damat tıraşı değil normal tıraş oluyorlar. Normal tıraş 40 TL’yken damat tıraşı 600 TL.”

<strong>Güzelleşmek Pahalıya Mal Olacak! </strong>

Kadın kuaförlerine dikkat çeken Kuaför işletmecisi Naci Ertaş, “17 yıldır bu sektördeyim. Eskiden mesela tıraşlar ucuz iken, alım gücü yüksek iken 10 kişi gelirlerdi hepsi tıraş olurdu ve bu onların gözüne gelmezdi. Şu an tek bir kişi 600 olduğu için adam tek başına geliyor. Hatta 600 TL’yi vermemek için damat değilim diyor normal tıraş et beni diyor. Ama gelini kuaföre getirdiği zaman 3-5 bin TL veriyorlar. Böyle olunca sıkıntı yok, Biz 600 TL’yi alınca sıkıntı çıkıyor.” cümlelerine ekledi.

“Aldığımız Tıraş Makineleri Her Hafta Güncelleniyor”

Tıraş fiyatlarına zam gelmesinin ardından malzemelerine de zam geldiğini ifade eden Ertaş, “Sigortamız 1300 iken 3000 çıkıyor. Aldığımız tıraş makineleri her hafta fiyatları güncelleniyor. Her hafta malzemelere zam geliyor. Ya dükkanı kapatacaktık ya da tıraş fiyatlarına zam yapacaktık. Eskiden damat fiyatları ortalama 100-150 TL’ydi 300 TL oldu. Ondan sonra piyasanın bu halde olduğundan damat tıraşı da 600 TL oldu. Normal tıraşlarda 10 TL’lik bir zam oldu. Belki biraz damat tıraşı fazla gelebilir ama o da normal zaten evlenmeye kalksan en az 300-400 binden aşağı değil. Bundan olayı 600 TL pek bir şey değil.” dedi.

<strong>Güzelleşmek Pahalıya Mal Olacak! </strong>
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güzelleşmek Pahalıya Mal Olacak! 
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!