Güneydoğuda Depremler Korkutmaya Devam Ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Tatvan İlçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin ardından Jeoloji Mühendisi Kadir Yıldırım Ne Haber Ajansına konuştu.

AFAD, Bitlis’in Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre deprem saat 14:50’de, yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı.

Yaşanan Deprem sonrası jeoloji Mühedisi Kadir Yıldırım, “Bitlis-Tatvan-Siirt yöresinde bulunan ve kıta hareketlerinden dolayı meydana gelmiş olan “Bitlis bindirmesi” olarak adlandırılan yapının yanında ikincil yapı olarak gelişen birçok aktif fay bulunmaktadır ancak bu faylar şuan ki tespitlere göre büyük deprem (7.0 dan büyük) üretecek kapasiteye sahip değildir. Bununla beraber ilgili kurumlar ile derlenen; Türkiye Diri Fay haritasına göre bu bölgenin bir bölümü, Doğu Anadolu Fayı ile Kuzey Anadolu Faylarının kesişimi olan Bingöl Karlıova ilçesine yakınlığı sebebi ile 1.derece deprem bölgesi olarak kabul edilmiştir. Başka bir deyişle; Bingöl – Tatvan – Siirt hattında olası deprem tehlikesi bu bölge içinde bulunan faylardan değil,  bu bölgeye yakın olan ve daha büyük depremler üretebilecek fay hatları etkisi ile tehdit altındadır” dedi

“Büyük Deprem Üretme Kapasitesi Bulunmayan Fay Hattı”

Meydana gelen 4.5 büyüklüğünde ki depremin fay hattının deprem kapasitesinin büyük olmadığını ifade eden Yıldırım,“Tatvan’da meydana gelen 4.5 büyüklüğünde ki bu deprem de Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan ve büyük deprem üretme kapasitesi olmayan bir fay hattında gerçekleşmiştirdiye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güneydoğuda Depremler Korkutmaya Devam Ediyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!