Fakirin Dürümüne Yine Zam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te tavuğa gelen zamla birlikte tavuk döner fiyatları kebapla yarışır hale geldi.

Daha önce fiyatı kırmızı ete oranla daha düşük olduğu için tercih edilen tavuk dönere gelen zamlardan sonra vatandaşın artık dışardan yemek yemesi zorlaştı.

Vatandaşların kebap dürüm yemesinin daha mantıklı olduğunu söyleyen lokanta işletmecisi İsmet Kişmir, “Bir kebap dürüm şu an bizde 45 TL’dir. Müşterilerin kebap dürüm yemesi daha mantıklı geliyor. Kebap dürüm 45 TL, Tavuk dürüm 25-30 TL’dir. Zam sadece ete gelmiyor. Tavuk etine de geliyor. Bir yıl önce aldığımız bir kilo tavuk 30-35 iken şimdi 60 TL’dir.” dedi.

“Günü Birlik Kredi Kartı ile Geçiniyoruz”

İşlerin kötü gittiğini günü birlik kredi kartlarıyla geçindiklerini ifade eden Kişmir, “Eskiye oranla işimiz %50 düştü. Alım gücü düştüğü için porsiyon yerine dürüm daha çok tercih ediliyor. Maliyet bizi kurtarıyor desek yalan olur. Ne bizi ne başka bir esnafı kurtarmıyor. Alım gücü kalmadığı için ve her şey pahalı olduğu için durum kötü. Et pahalı, domates pahalı, soğanıdır, biberidir, her şeyi pahalıya aldığımız için kiralar olsun, maaşlar olsun yani kısacası kurtarmıyor. Bizde günübirlik kredi kartlarıyla günümüzü geçiriyoruz.” diye konuştu.

Fakirin Dürümüne Yine Zam

Tavuk fiyatlarının kebaptan daha pahalı olduğunu belirten tavuk döner işletmecisi Diyar Aktuğ, “Döner 30 ayran 6 TL toplam 36 TL’ye satıyoruz. Tavuğun maliyeti kebaptan daha pahalı olduğu için fiyatlar bu durumda. Patatesidir, turşusudur, mayonezidir, falan bunların hepsinin maliyeti çok daha yüksek olduğu için durum bu şekilde.” dedi.

“İşlerimiz Yüzde 30 Düştü”

Son gelen zamlardan sonra işlerinin yüzde 30 düştüğünü söyleyen Aktuğ. “Müşteriler zamdan dolayı tepki veriyorlar. Maliyet bizi kurtarmıyor. İşlerimiz yüzde 30 düştü. Git gide tavuğa zam geliyor. Bunun yanı sıra elemanların maaşı da var. İlk açtığımız zaman kaşarın kilosu 70-75 TL’ydi şu an 220 TL’ye alıyoruz. Bizde maldan almamak için zam yapıyoruz. Tavuk zamlanınca bizde etkilendik.” ifadelerini kullandı.

Fakirin Dürümüne Yine Zam

“Afrikalılardan Bir Farımız Yok”

Ekonomik şartlardan dolayı zorlandıklarını ifade eden Azat Ronahi Tatlı, “Biz öğrenci olduğumuz için bu ekonomik şartlar altında yaşayamıyoruz. Şu an Afrikalıdan bir farkımız yok. Valla artık dışarda yemek yemek kadar zor bir şey yok. Evimizde yemek yiyip dışarı çıkıyoruz.  Eskiden bir dürüm yiyebiliyorduk. Oturup bir çay içebiliyorduk. Şu anda hiç bir şekilde oturamıyoruz.” diye konuştu.

Fakirin Dürümüne Yine Zam

“Günümüz Şartlarında Dışarda Yemek Yemek Zorlaştı”

Yemek fiyatlarının artmasıyla birlikte artık dışarda yemek yiyemediklerini belirten Ferhat Hasan, “Özellikle bir öğrenci olarak sadece benim için değil tüm öğrenciler için bayağı zor geliyor. Günümüz şartlarında dışardan yemek yemek zorlaştı. Daha çok evde yemek yemeğe özen gösteriyoruz.” dedi.

Fakirin Dürümüne Yine Zam

“Eskiden Üç Dürüm Yiyordum Şimdi Bir Dürüm”

Serhat Obuz ise, “Bundan birkaç sene önce tavuk dürümün fiyatı döner artı ayranın fiyatı 15 TL civarındaydı. Kebap 30 TL civarlarıydı ama şimdi neredeyse ikisi bir olmuş. Ekonomi iyi değil. Eskiden üç döner yiyordum. Şu an bir döner ya da çarşıda, kahvede bir şeyler yiyoruz.” diye konuştu.

Fakirin Dürümüne Yine Zam
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fakirin Dürümüne Yine Zam
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!