FABRİKA ÇEVRESİNDEKİ EVLER YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

FABRİKA ÇEVRESİNDEKİ EVLER YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Kurtalan çimento fabrikasında kullanılan ham maddeyi çıkarmak için patlatılan dinamitlerin çevredeki evlere zarar verdiği iddia ediliyor.

Dinamitlerin patlatılması sonucu bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldiği iddia edildi.

Vatandaş Durumdan Şikayetçi

Bundan şikayet eden vatandaşlar, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bu gidişle evlerinin kısa süre içerisinde yıkılacağını söyleyen vatandaşlardan H.A, “Dinamitler patlatılınca her yer toz duman içinde kalıyor. Şiddetten dolayı bir kaç defa evin camları kırdı. Ses ve görüntü kirliliğinin yanı sıra şiddetten evler zarar görüyor. Evi tamir etmeye kalksam 4 ile 5 bin TL arasında masraf çıkar, evi yıkıp tekrar yapsam 450 ile 500 bin TL arası maliyeti var.” dedi.

İşin kolayına kaçmak için dinamit patlattığını ifade eden H.A, “Yerleşim yerine yakın böyle bir durumun olması doğru değil. Normalde başka yöntemlerle de ham madde çıkartılabilir fakat maliyeti düşürmek ve işin kolayına kaçmak için dinamit patlatılıyor. Şikayet de etsek kimsenin umurunda olmuyor. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulunması gerekir.” dedi.

Çimento Fabrikası Yetkilileri Konuyla İlgili Açıklama Yaptı

Çimento fabrikası yetkililerinden alınan bilgiye göre, gerekli ölçüm çalışmalarının yapıldığı iddia edildi.

Patlamaların çevreye herhangi bir zararı olmadığını belirten yetkililer, problem ıslak zemine ev yapılmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Exit mobile version