ET Mİ, O DA NE?

ET Mİ, O DA NE?

Kırmızı et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı Siirtliler, bu yıl kavurma ve sucuk yapamayacak.

Alım gücünün düştüğünü ve kavurma ya da sucuk yapımının azaldığını söyleyen kasap Cengiz Batur, “Et fiyatları yüksek. Milletin gücü yetmiyor. 5 kilo alacaklarına yarım kilo ya da 1 kilo alıyorlar. Artık kavurma, sucuk diye bir şey kalmadı.” dedi.

“Eskiden 20-30 Kilo Alıyorlardı”

Önceki yıllarda 20-30 kilo et alanların şu anda gramla aldığını ifade eden Batur, “Milletin gücü yetmiyor. Eskiden alıyordu 20-30 kilo yapanlar vardı. Şimdi sadece gelip bakıyorlar. Maliyeti yüksek olduğu için bizde 1-2 tane kesip idare ediyoruz. Yoksa dükkanı kapatıp gideriz.” diye konuştu.

Kasap Cengiz Batur

“Geçinmek Gün Geçtikçe Daha Zor Oluyor”

Geçtiğimiz yıllardaki olanakların olmadığını ve geçinemediklerini belirten Sedat Kayan ise, “Artık eskisi gibi alamıyoruz. Geçinmek gün geçtikçe daha zor oluyor. Eskiden olan olanakların yarısını bile halkımız bulamıyor maalesef. İşletme sahibi olmamıza rağmen sucuk ya da kavurma yapamıyoruz.” dedi.

“Et Almak Lükstü Artık İmkansız”

Öteden beri et almanın lüks olduğunu şimdilerde ise et almanın artık imkansız bir hale geldiğini söyleyen Kayan, “Şu an artık o gün gerekliyse yarım kilo bir kilo neyse alıp gönderiyoruz. Yok artık hani bir aylık etimi alayım devri kapandı. Zaten gününden beri et lükstü. Şimdi artık imkansız oldu. Yıldan yıla et gören vatandaş artık onu da göremiyor.” diye konuştu.

Sedat Kayan

Exit mobile version