ENGELLİLER PANDEMİDE DE UNUTULDU

ENGELLİLER PANDEMİDE DE UNUTULDU

Günlük yaşamda birçok zorluk ve hak kaybıyla karşılaşan engelli yurttaşlar, salgın sürecinde de ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Pandemi sürecinde engelli vatandaşlar, hem işten çıkarmalarla karşılaştı, hem eğitime hem de sağlığa erişimde büyük sıkıntılar yaşadı.

10-16 Mayıs Engelliler Engelliler Haftası dolayısıyla Siirt Kızılay Şubesi Engelsiz Kulübü Başkanı Bekir Özdeniz ile engelli vatandaşların pandemi sürecinde yaşadığı zorlukları Ne Haber’e anlattı.

Pandemi sürecinde sosyal olarak zorlandıklarını belirten Özdeniz, “Pandemide sokağa çıkma kısıtlamaları ve tam kapanmadan dolayı dışarı çıkmadık. Sosyal alanlar kapalı olduğu için engelli arkadaşlarımızı ayakta tutan sosyal aktiviteleri gerçekleştiremedik. Bu durum bizi kötü etkiledi.” dedi.

Eğitim ve Fizyoterapiden Geri Kaldılar

Engelli vatandaşlar, pandemi sürecinde okulların kapalı olması nedeniyle eğitimden geri kaldı. Virüsten çekindikleri için fizyoloterapi merkezlerinden de uzak kaldılar.

Özdeniz, “Bu süreçte okullar ve özel eğitim yerleri kapalı olduğu için kendimizi evde geliştirmeye çalıştık ama yeterli olmadı. Bu nedenle eğitimden geri kalındı. Fizyoterapi merkezlerinden uzak kalınması kötü anlamda etkiledi.” sözlerini kullandı.

“İşitme Engelliler Sosyal Anlamda Zorlanıyor”

Engelsiz Kulübü Başkanı Özdeniz, “İnsanların çoğu işaret dilini bilmediği için işitme engelli dostlarımız sosyal anlamda zorluk yaşıyor. Bir yere gitmek istediklerin veya bir şey sormak istediklerinde anlaşılmakta problem yaşıyorlar. Bu da sosyal olarak onları olumsuz etkiliyor.” cümlelerini kullandı.

Exit mobile version