Emlakçılar Heyecanla Bekliyor

Emlakçılar Heyecanla Bekliyor

Siirtli emlakçılar, 1.20 faizli ve 180 ay vadeli konut kredisi çalışmalarını heyecanla bekliyor. Kredinin verilmesiyle piyasanın canlanacağını belirten Siirtli emlakçı Bilal Söyler, satışların artacağını söyledi.

Kredinin verilmesiyle piyasanın canlanacağını söyleyen emlakçı Bilal Söyler, “Satışlar artacak ve kredi gayrimenkul sektörüne can suyu olacaktır.” dedi.

İlk evini alacak vatandaşlar için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Merkez Bankası çalışmalarınca 180 ay vadeli ve 1.20 faizli konut kredisi yürürlüğe giriyor. Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar, yeni açıklamalar doğrultusunda çalışmaların tamamlanmasını bekliyor. Yapılacak çalışmayla birlikte konut arzının artması beklenirken, emlakçılar da sabırsızlıkla gelecek güzel haberi bekliyor.

“Bu Kredi Gayrimenkul Sektörüne Can Suyu Olacaktır”

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilal Söyler, “Şu anda gayrimenkul sektörünün sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. 2023’ün yarısının geçmesine rağmen sektörde halen durağanlık olduğunu kaydeden Söyler, “Hükümetin bu çalışmasını çok olumlu buluyoruz. Çünkü inanın satışlar yok denecek kadar durmuş durumda. Yabancı satışları yok denecek kadar az. 1.20 faiz oranıyla, 180 aylık bu konut kredisi inanın gayrimenkul sektörüne bir can suyu olacaktır ve piyasaları hareketlendirecektir” diye konuştu.

Emlakçı Bilal Söyler
Exit mobile version