“Emlakçı Olduğum Halde Kiralık Daire Bulamıyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te kiralık daire bulunamadığını söyleyen Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgi, üniversite öğrencilerinin gelmesiyle beraber barınma probleminin daha da artacağını belirtti.

Siirt’te vatandaş kiralık daire bulmakta zorlanıyor. Kiralık daire sayısının yeteri kadar olmamasının yanı sıra 4 bin TL’ye dayanan maliyet vatandaşı zorluyor. Ortalama 2 bin TL’den başlayan ev kiraları 4 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Üniversitenin açılmasıyla beraber daha da artacağı düşünülen barınma sorununa nasıl bir çözüm bulunacağı merak konusu. Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgi, şehirdeki konuyla ilgili Ne Haber’e açıklamalarda bulundu.

Emlakçı olmasına rağmen kiralık daire bulamadığını söyleyen Ömer Faruk Sevgi, “Şu anda kiralık daire elimde yok. Öğrenciler geldiği zaman daha büyük sıkıntı olacak. Şu anda fiyatlar 1+1 2 bin lira, dayalı döşeli 3 bin lira, normal boş dairelerimiz 2 bin 500 lira 3+1, sitelerde ise 4 bin liraya dayandı.” dedi.

Üniversite öğrencilerinin gelmesiyle beraber barınma sorunun daha da artacağını belirten Sevgi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öğrenciler daha gelmedi ama gelmemelerine rağmen kiralık daire şu anda bulunamıyor. Benim buradan bir çağrım olacak hem ev sahipleri olsun hem kiracılar olsun elimizi taşın altına koymamız lazım. Her iki taraftan da vicdanen hem ev sahibini hem kiracıyı rahatlatacak bir ortak çözümün bulunmasından yanayım. İki taraf da elini taşın altına koymadığı sürece hiçbir şekilde çözüme gidemeyeceğiz.”

<strong>“Emlakçı Olduğum Halde Kiralık Daire Bulamıyorum”</strong>
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Emlakçı Olduğum Halde Kiralık Daire Bulamıyorum”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!