Elektrik Borcunun Bedelini Öğrenciler Ödüyor

elektrik borcunun bedeli
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesinde elektrik dağıtım şirketi (DEDAŞ) tarafından faturaların ödenmediği gerekçesiyle 75 hanenin elektriği kesildi. Karanlıklar içinde kalan öğrenciler derslerinden mahrum kaldı.

Ekonomik sıkıntılar çeken belde sakinleri bir süredir elektrik faturalarını ödeyemiyor. Biriken borçlar nedeniyle dün sabah saatlerinde elektrikler kesildi. Bu durum belde halkına zor anlar yaşatırken öğrenim gören çocukların ise ödevlerini yapamamasına neden oldu.

“Çocuklar Mumun Altında Ödev Yapıyor”

Pandemi döneminde bölgede internet olmadığı için eğitimden yoksun kalan öğrencilerin eğitimi bu defa da elektrik kesintisiyle sekteye uğradı. Zifiri karanlık içinde kalan çocuklar ödevlerini mum ışığı altında yapmak zorunda kaldı.

Borçlarının yapılandırılmadığını ve elektrik kesintisi belirten belde sakini Şefik Tümen, “DEDAŞ tarafından elektriğimiz kesildi. 40 milyar borcumuz var ancak bunu yapılandırmıyorlar, taksitlendirme yapmıyorlar. Ödeme imkanımız olmadığı için bugün gelip elektriğimizi kesmişler. Ben Gazi Mahallesi’nde 106 numaralı evde oturuyorum. Çocuklar karanlıkta kalmış mumun altında ödevlerini de yapamıyorlar. Elektriği tekrar gelip bağlamalarını rica ediyoruz.” dedi.

Engelli Vatandaşlar Zorlanıyor

Devam elektrik kesintisi, 75 hanenin bazılarında yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

Zihinsel engelli annesinin zorluk yaşadığını belirten belde sakini Cevat Şen, “Bugün elektriğimiz kesildi. Annem zihinsel engelli raporludur. Elektriğimizi kesmişler çocuklarımız ödevlerini karanlıkta yapamıyorlar. İşte halimizi görüyorsunuz. Maddi durumumuz da yok.” dedi.

Engelli çocuğumuzla karanlıkta oturuyoruz ve elimizden hiçbir şey gelmiyor diyen belde sakini Nergis Talin ise, “Bunu yapmaya ne hakkınız var? Babam da astım hastası mağdur kaldık.” cümlelerini kullandı.

Öte yandan, beldede bulunan mahalle bakkalında da kesinti yaşandığı ve bu kesinti kaynaklı birçok ürünün bozulmak üzere olduğu belirtildi.

Haber: Yusuf Eren

elektrik-borcunun-bedelini-ogrenciler-oduyor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elektrik Borcunun Bedelini Öğrenciler Ödüyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!