EKONOMİ MASASI SİİRT’TE

EKONOMİ MASASI SİİRT'TE

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası heyeti 15 Milletvekili ve 2 Genel Başkan Yardımcısının katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı açıklamada, Demirören Grubuna verilen 750 milyon dolar kredinin ne ana parası ne de faizinin ödenmediğini belirtti.

Pandemi sürecinin selameti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkmaması gerekiyor diyen Ağbaba, “Yapılan lebaleb kongrelerle salgın içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ülkenin Cumhurbaşkanı sokağa çıkınca hastalık yayılıyor. Konuştukça dolar fırlıyor.” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztırak, “Ağbaba, “Birileri devleti mafyaya, çetelere teslim etmiş. İçişleri Bakanı ‘Sedat Peker bir milletvekiline 10 bin dolar maaş veriyor’ dedi. Peker de ‘ben 10 bin dolar vermedim daha fazla verdim, 10 dolar bana yakışmaz’ dedi. Bu devletin nasıl mafyanın eline düştüğü gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Öztırak, ” Buraya gelirken Ilısu Barajı’nı gördük. İnsanlar mağdur olmuş. Yolların yeniden yapılması lazım. Köylerle şehir merkezi bağlantısı olmalı.” sözlerini kullandı.

Exit mobile version