Droneler Hırsız Peşinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batmanlı fıstık üreticileri, ürünlerini hırsızlardan korumak amacıyla gelişen teknolojiyi kullanarak drone ile 24 saat fıstık bahçelerinde nöbet tutuyor.

FISTIĞA ‘FISTIK’ GİBİ ÇÖZÜM

‘Yeşil Altın’ olarak nitelendirilen Batman fıstığında üretici bu yıl dolu nedeniyle düşük rekolte bekliyor. Batman Ovası’nda hasat sezonunun başlamasına sayılı günler kala fıstık bahçelerinde olası hırsızlık olaylarına karşı çiftçiler, bir dizi önlem aldı. Son yıllarda hırsızların hedefi olan fıstığın çalınmasını engellemek isteyen kimi çiftçiler, fıstık bahçelerinde kendileri nöbet tutarken, kimi çiftçiler de drone ile bahçelerini havadan izliyor. Hasat sezonu hazırlığı yapan Yenipınar’daki üreticilerden Lokman Oğuz, 60 dönümlük bahçesinde geçen yıl 6 ton ürün topladığını belirterek: “Bu yıl dolu nedeniyle 1 ton mahsul bekliyorum” dedi. parmabet

Droneler Hırsız Peşinde

HIRSIZLARLA BAŞ ETMENİN EN İYİ YOLU

Gelişen teknolojiyle birlikte drone öğrenmeye büyük bir merak sardığını söyleyen Oğuz, şunları kaydetti: “Köyümüzün çevresinde, fıstık bahçelerinde bekçiler de görev yapıyor. Geceleri devriye atan motorize ekipler de var. Daha önce dürbünle izlediğim fıstık bahçemi şimdi drone ile takip ediyorum. Biz de teknolojiye ayak uydurup, yaya dolaşmak yerine gece gündüz drone ile hırsızlık olaylarına karşı önlem alıyoruz. Fıstığın olgunlaşma dönemindeyiz. Son yıllarda katma değeri yüksek ürünler arasında fıstık yer aldığı için maalesef hırsızlık da oluyor. Köyümüzün çevresinde drone, tüfek ve motosikletle dolaşarak fıstık bahçelerimizin korunmasını sağlıyoruz.”

Kaynak: Batman Çağdaş

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Droneler Hırsız Peşinde
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!