Diyarbakır’da ‘Onaylı Randevu’ Sisteminde Onaylayacak Randevu Bulunamıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastanelerde randevu krizini çözmek amacıyla getirilen ‘Onaylı Randevu’ sistemi de sorunu çözemedi. “Sağlık sıra bekleyecek bir alan değil” diyen Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen, hastaların torpille randevu bulmaya çalıştığını söyledi.

“Sağlıkta Dönüşüm” programı nedeniyle sağlığın ticarileşmesi, kamu hastanelerine yatırımın azalması sağlık hizmetlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bununla beraber hastanelerde randevu krizi de giderek derinleşiyor.

Kamu hastanelerindeki yetersizlikler nedeniyle 3, 6,12 aylık sürelerle ancak randevu alabilirken yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu onaylı randevu sistemi de yoğunluğu azaltmadı. ANKA Haber Ajansına konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen, “Randevu bulamayanlar ‘Hocam bir tanıdığın var mı’ diye soruyorlar. İnsanlar torpil peşinde. Tanıdık doktorlara ulaşıp, önceden muayene olmak için talepte bulunuyor” dedi.

‘Biz Sorunları Tespit Ediyoruz, Yetkilerden Çözüm Bekliyoruz’

Sağlıkta yaşanan sorunlara ve hastaların tedaviye ulaşmada yaşadığı zorluklara dikkat çeken Ülgen, “Biz meslek örgütü olarak her şeyi takip ediyoruz. Biz sağlık ile ilgili gördüğümüz eksiklikleri tespit ediyoruz, önerilerde bulunuyoruz. Bu anlamda yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bizim asıl yaptığımız iş bu. Bu anlamda tabip odasına karşı bir ön yargının olduğunu da söyleyebiliriz. Zira biz bunları yaptığımız zaman, kamuoyunda ‘tabip odası siyaset yapıyor’ deniliyor. Aslında bu, bir siyasetten ziyade toplum sağlığını önceleyen konularda fikir verme, toplum sağlığı konusunda bir şeyler söylemektir. Tabii ki sağlığın bir siyaseti de var, bunu da göz ardı etmiyoruz” diye konuştu.

‘Onaylı Randevu Çözüm Olmadı, İnsanlar Torpil Peşinde’

Sağlık Bakanlığı’nın 13 Mayıs’ta hizmete başlattığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin sağlığa erişime çözüm olmadığını aktaran Ülgen, hastaların randevu bulmakta zorluk çektiklerini vurguladı. Ülgen randevu bulamayan hastaların tanıdık bulup doktorlara ulaşmaya çalıştıklarını ya da tanıdığı doktorlardan randevu bulmaları konusunda yardım istediklerini ifade etti. Ülgen şunları söyledi:

“2003’te sağlıkta yaşanan sorunları düzeltmek için ‘sağlıkta dönüşüm programı’ hayata geçildi. Aradan 21 yıl geçti. 21 yıl geçmesine rağmen halen bu sorunu konuşuyoruz. Demek ki çözüm olmamış. Eskiden insanlar hastane kuyruklarında beklerlerdi. Şimdi sanal şeyler var. Şu anda da kuyruklar var. ‘Hocam ben randevu bulamıyorum bir tanıdığın var mı’ diyorlar. Bir tanıdığın var mı çok önemli. İnsanlar torpil peşinde. Tanıdık doktorlara ulaşıp, önceden muayene olmak için talepte bulunuyor.”

Kaynak: ANKA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da ‘Onaylı Randevu’ Sisteminde Onaylayacak Randevu Bulunamıyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!