Dışarda Kahvaltı Yapmak Lüks Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahvaltı fiyatlarındaki artış nedeniyle Siirtli vatandaşlar evinde kahvaltı yaptıklarını söyledi. Kafe işletmecisi Perver Acar, “İnsanlar haftada iki kere kahvaltı yaparken bunu bire indirmiş. Biraz daha bu şekilde devam ederse o biri de indirecekler.” dedi.

Siirt’te ortalama serpme kahvaltı 250 TL. Siirtliler, daha önce dışarda kahvaltı yapabildiklerini ama şimdilerde ise maaşlarının yetersiz kaldığını söyledi.

Fiyat artışları nedeniyle vatandaşların dışarda kahvaltı yapmakta zorlandığını belirten kafe işletmecisi Perver Acar, “Serpme kahvaltımız 250 lira, kahvaltı tabağı 100 lira. Maliyetler zaten çok yükselmiş. Kullandığımız ürünler kafa kafaya gidiyor. Kar marjı hemen hemen %5-6’ ya tekabül ediyor. Uzun süredir maliyetlerden kaynaklı insanlar haftada iki kere kahvaltı yaparken bunu bire indirmiş. Biraz daha bu şekilde devam ederse o biri de indirecekler.” dedi.

“İnsanlar Zamlara Alıştı”

Vatandaşların zamlara alıştığını ve artık fiyatlardan şikayetçi olmadığını beliten Acar, “İnsanları o kadar alıştırdılar ki artık kimse tepki bile gösteremiyor ki. Neye tepki göstereceklerini bile şaşırıyorlar artık. Bu şekilde devam ediyor. Yani herkes bu duruma alışmış. Artık emin olun kimse onlardan şikayetçi değil.” diye konuştu.

Büryanın kahvaltıya oranla daha uygun maliyette olduğunu söyleyen Acar, konuşmasını söyle sürdürdü:

“Büryan etinin kilosu 250-280 lira arası olmuş. 100 gramını adam satıyor 60-70 liraya. Biz burada serpme kahvaltıda en az 35-40 çeşit ürün koyuyoruz. Onun maliyetiyle etin kilosu bir olmaz. Poğaça diğer mekanlara göre bizde 1-2 lira daha ucuz. Şimdi hem alan müşteriyi de düşünerek hareket ediyoruz. Ama bunun maliyetlerini düşündüğün zaman kendini de düşünmen gerekiyor. Küçük bir işletme değil burası.”  

Dışarda Kahvaltı Yapmak Lüks Oldu

Kahvaltı fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Aydın Akyıldız,”Şu an yapamıyorum. Ekonomik şartlar. Asgari ücret alıyorum anca yetiyor. Yani rahatlıkla gidip gezemiyorum da. Eskiden tabii en kral yerlere gidiyorduk. En kral yerlerde kahvaltı yapıyorduk. Paramız yetiyordu artıyordu da. Şu an yani hiç yetmiyor. Artık kahvaltı ve büryan aynı fiyat olmuş. Ne olacak böyle hiç belli değil yani.” dedi.

Dışarda Kahvaltı Yapmak Lüks Oldu

Enflasyona vurgu yapan Çetin Akyıldız ise, “Ekonomi çok zor oldu. Artık kahvaltıyı daha çok evde yapabiliyoruz, dışarıda yapamıyoruz. Çıkıp kahvaltı yapınca daha uygundu. Enflasyon yoktu bu kadar. Şimdi enflasyon var. Hayırlısı olsun inşallah enflasyon düşer. Büryan alsak daha mantıklı bence. Çünkü kahvaltılık her şeye peynire, süte, yumurtaya zam geldi.” diye konuştu.

Dışarda Kahvaltı Yapmak Lüks Oldu
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışarda Kahvaltı Yapmak Lüks Oldu
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!