Depremin Suyunu Kuruttuğu Köye Müdahale

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çermik ilçesi Kuşlukçayırı Mahallesi’ne bağlı Aliyan Mezrası’nda depremler nedeniyle kuruyan 375 metre derinliğindeki sondaj kuyusunu onararak yurttaşların içme suyu ihtiyacını karşıladı.

Çermik ilçesi Kuşlukçayırı Mahallesi’ne bağlı Aliyan Mezrası’nda yurttaşlar, içme suyu ihtiyaçlarını gidermek için geçtiğimiz yıllarda kendi imkanlarıyla 375 metre derinliğinde sondaj kuyusu kazdı.

Mezranın su ihtiyacını karşılayan kuyu, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle kurudu. Bu tarihten sonra içme suyu sorunu yaşayan mezra sakinleri, kayyım döneminde durumu Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerine bildirdi, ancak talep uygun görülmedi.

Depremin Suyunu Kuruttuğu Köye Müdahale

Aliyan Mezrası’ndaki yurttaşlar, geçtiğimiz aylarda kuyunun onarılması için tekrar DİSKİ’ye başvurdu.

Bunun üzerine harekete geçen DİSKİ ekipleri, bir ay süren bir çalışma sonucu sondaj kuyusunun elektrik ve teçhizat işlerini yaparak kuyuyu yeniden aktifleştirmesini sağladı.

‘Halkın Su İhtiyacı Giderildi’

Aliyan Mezrası’nda yapılan çalışmaların takibini yapan DİSKİ İşletmeler 2. Bölge Dairesi Başkanlığında görevli tekniker İlhan Artış, Kahramanmaraş merkezli depremden sonra mevcut kuyunun işlevini yitirdiğini belirterek, “Bu süre içerisinde kurumumuz tarafından tankerlerle mezraya su taşınmıştır. Köy halkının teçhizatsız açmış olduğu sondajın, kurumumuz tarafından eksik kalan işlemleri yapılarak halkın su ihtiyacı giderilmiş oldu. DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak halkımıza sağlıklı ve kesintisiz su sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Suya Kavuştuk

Mezra sakinlerinden Enver Gül, DİSKİ Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Aliyan köyünde oturuyorum. Suyumuz depremden sonra kesildi. İki sene susuz kaldık. Şu an suya kavuştuk. Bu iki sene içinde çok çile çektik. Yalnız bu iki sene bize büyük bir imtihan oldu. Artık suyu tasarruflu kullanmayı öğrendik, önemini anladık. Bunun faydaları da oldu bize, artık suyumuz geliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

‘Diski Destek Verdi, Artık Suyumuz Akıyor’

Mezra sakinlerinden Cemal Gül ise depremde sularının kesildiğini ifade ederek, “İki senedir susuz kaldık. DİSKİ çok destek verdi bize. Artık suyumuz akıyor. DİSKİ Genel Müdürümüze, Daire Başkanımıza, hepsine teşekkür ederiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremin Suyunu Kuruttuğu Köye Müdahale
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!