Depremin Etkisini Unutturmak İçin Oyun ve Etkinlikler Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te çocukların depremin etkisini atlatmaları için oyun ve etkinlikler düzenlendi.

Özel bir işletme ücretsiz bir şekilde depremzede çocuklar için ve etkinlikler düzenledi. İşletme sahibi Yunus Akın, “Ülkemiz çok kötü bir felaket geçirdi. Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Çocuklarımızın buraya gelmesi özelliklede psikolojik açıdan önemli. Burada oyun oynamaları onların bu süreci daha hızlı atmalarına yardımcı olacak. Bu duruma bizim de katkımızın olmasını istedik.” dedi.

Depremin Etkisini Unutturmak İçin Oyun ve Etkinlikler Düzenlendi

Beden Eğitmeni Öğretmeni Salih Aksu, ise şunları söyledi:

“Öncelikle Türkiyemizin başı sağ olsun. Ölenlere rahmet geride kalanlara da sabır diliyorum. Bizler bu anlamda biliyorsunuz ki tek yürek olduk. Biz işletme sahibi eğitmenler olarak neler yapabiliriz diye düşündük ve eğitim alanlarımızı depremzede çocuklar için ücretsiz bir şekilde kullandırmak istedik. Bu anlamda girişimlerde bulunduk. Çoğu aileye de ulaştık. Şükürler olsun devletimiz Çoğu depremzedeyi Siirt’te yerleştirmiş. Telefon numaralarıyla bir şekilde ulaşmaya çalıştık. Gördüğünüz üzere saat 12’den beri ağırlamaya başladık. Gelen çocukların depremden çok kötü etkilendiklerini gözlemledik. Bu anlamda onların korkularını yenmelerini bir şekilde o etkiyi onların üzerinden onlarla oyun oynayarak etkinlikler yaparak üzerlerinden atacağız. Söylediğim gibi onlar bizim çocuklarımız ve her zaman da yanlarında olacağız.”

Depremin Etkisini Unutturmak İçin Oyun ve Etkinlikler Düzenlendi

Çocuk Gelişimi Öğretmeni Filiz Akın, “9 yıldır bu sektördeyim. Çocukları çok sevdiğim için bu işletmeyi açtık. Depremzede çocuklarımızın bir nebze de olsa yaraları hafifletmek psikolojilerini düzeltmeye çalışacağız. İnşallah deprem onlarda bir kalıntı bırakmamıştır. Onlara bir nebze olsun acılarını unutturmak için yapacağımız etkinlikler olacaktır. Birazını yaptık. İnşallah Yemeklerini şu an yiyorlar yemekten sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz.” diye konuştu.

Depremin Etkisini Unutturmak İçin Oyun ve Etkinlikler Düzenlendi
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremin Etkisini Unutturmak İçin Oyun ve Etkinlikler Düzenlendi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!