‘Depremin Çocuk Sesi’ Mardin’de Sergilenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezgin ve müzisyen Edip Meriç’in öncülüğünde oluşturulan ve depremzede çocukların çizdiği resimlerin yer aldığı “Depremin Çocuk Sesi” Mardin’de sergilenecek.

“Depremin Çocuk Sesi” sergisi ile yakında Mardin’de olması beklenen Edip Meriç, deprem çocuklarının içsel dünyalara dokunan eserleriyle dikkat çekiyor. Edip Meriç’e göre, sergi hikayesiyle Hatay depreminin ardından çocukların güçlü ruhunu anlatıyor.

Depremin ikinci gününden itibaren Hatay Samandağ Bölgesi’nde yaşayan Edip Meriç, gönüllü olarak arama kurtarma ve sağlık destekleri sundu. Üç çocukla tanıştıktan sonra ise seyyar bir şekilde çocuklarla bir araya gelip etkinlikler düzenlemeye karar verdi. Bu etkinlikler, tam 6 ay boyunca deprem bölgesinde devam etti ve çocukların iç dünyalarını özgürce ifade edebilmeleri için olanak sundu.

‘Depremin Çocuk Sesi’ Mardin'de Sergilenecek

Samandağ Sutaşı Mahallesi’nde başlayan etkinlikler sokak sokak dolaşılarak yaklaşık 2 ay sürdü. Bu süre zarfında çocuklarla birlikte, bilinçaltı çalışmaları ve çocukların renklerini yansıtan resimler üretildi. Aynı zamanda resim etkinliklerine ek olarak çocuk oyunları ve kitap okuma etkinlikleri gibi faaliyetler de düzenlendi. Tüm bu çabalar sonucunda ise Sutaşı Çocuk Oyun Alanı adını taşıyan bir alan oluşturuldu. Bu alanda çocuklar, müzik, resim aktiviteleri ve ritim atölyeleri gibi etkinliklerle buluştu.

“Depremin Çocuk Sesi” sergisi, depremzede çocukların yaptığı resimlerle dolu bir sergi niteliği taşıyor. Bu resimler, çocukların iç dünyalarının bir yansıması olarak izleyicilerle buluşurken, aynı zamanda sanat terapisi çalışmalarıyla özgün bir değer yaratıldı. Ayrıca çocukların yazdığı gerçekleşmesini istedikleri hayal mektupları için de alan sundu.

Meriç’e göre bu sergi, acının ve umudun iç içe geçtiği duygusal bir deneyim sunarken, çocukların geleceğine ve yeteneklerine parlak bir ışık tutuyor.

‘Depremin Çocuk Sesi’ Mardin'de Sergilenecek

Şehir Şehir Sergiledi

Meriç, şu ana kadar çocukların elinden çıkan eşsiz ürünleri Köyceğiz, Bodrum, Konya, İzmir, Mersin, İstanbul, Aydın, Fethiye, Göcek, Çanakkale, Kadıköy ve Hollanda’nın Rotterdam şehri başta olmak üzere birçok şehirde sergiledi. Serginin yakında Mardin’de yapılması bekleniyor.

Kaynak: Mardin Haber – Daristan Bülbül

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Depremin Çocuk Sesi’ Mardin’de Sergilenecek
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!