DEM Partiden Taşıma Seçmen İtirazı

DEM Partiden Taşıma Seçmen İtirazı

DEM Parti Yüksek Seçim Kuruluna Siirt’te taşıma seçmen itirazını yaptı.

İl ve ilçe seçim komisyonuna başvuru yaptıklarını söyleyen DEM Partisi Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, “Bugün il ve ilçe semim komisyonu başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Yıllardır AKP iktidarının Kürt halkının iradesinin tanımamasını hepiniz yakından görüyoruz. Seçimleri hileyle, hurdayla her türlü yolsuzluğu deneyerek Kürt illerinde Kürdistan bölgesinde almak için elinden ne geliyorsa yapıyor. İki dönemdir Siirt Belediyesine atanan kayyımlar bu halka ne yaptı? Bu halka reva gördükleri tek şey sıcak yaz aylarında derecenin 45’i bulduğu günlerde insanlara reva gördüğü şey susuzluktu.” dedi.

“Anayasayı Satır Satır Ezberledik”

Anayasayı satır satır ezberlediklerini ifade eden Sarıtaş, “Üç ayrı yerde görüyoruz ki halkın iradesini seçimden önce gasp etmek istiyor. Bunu kimin eliyle yapıyor. Kolluk kuvvetleriyle yapıyor. İlçe emniyet, Özel Hareket güvenlik kurumlarının mesken olmadığını hepimiz biliriz. Kimsenin burada yaşamadığını, yaşam koşullarının elverişli olmadığını herhalde anlatmamıza gerek yok. Kanunu kaideyi de anlatmamıza gerek yok ama artık o kadar hukuksuzluk ve kanunsuzluk yapıyorlar artık hepimiz anayasayı satır satır ezberlemiş bulunuyoruz. Dolayısıyla son askıya çıkan listelerde partimizin incelediği sadece üç ayrı adresi söyleyeceğiz ki birden fazla hatta ondan fazla seçmen kaydırma gerçekleştirmiştir. Barış Mahallesi Hükümet Bulvarı 117 12 numaralı adreste mayıs seçimlerinde bulunmayan ve doğal olarak seçmenin kayıtlı olmadığı adres şu an baktığımızda sadece bir adreste 2555 bin seçmen kaydedilmiştir. Yine Yeni Mahalle Cengiz Topal Caddesi Numara 40’ta mayıs seçimlerinde sadece 3 seçmen bulunuyorken seçmenlerin oranının yüzdeye vurduğumuzda 2980 olarak bakıyoruz. Yani 2992 kişi bu adrese kaydedilmiştir. Bunların yalnızca 10’u Siirt Merkezin seçmenidir. Bir diğeri ise Doğan Mahallesi Abdurrahman Kavak Caddesi 75 numaralı Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Hareket Müdürlüğünde olan adresin mayıs seçimlerinde seçmen sayısı 7 iken yine yüzdeye vurduğumuzda 28314 artarak 1899 kişi kaydedilmiştir.” diye konuştu.

Basın Açıklamasına Polis Müdahalesi

“DEM Parti söz konusu olduğunda devletin bütün resmi kurumlarının yaklaşımı gördüğünüz gibi” ifadelerini kullanan Sarıtaş şu ifadeleri kullandı:

“Az önceki muameleye hepiniz maalesef şahit oldunuz.  DEM parti söz konusu olduğunda devletin bütün resmi kurumlarının yaklaşımı maalesef az önce gördüğünüz muamele ve yaklaşım oluyor.”

Exit mobile version