Dağlardan Sofralara: Yayla Muzu

Dağlardan Sofralara: Yayla Muzu

Siirt’in kırsalında bulunan dağ eteklerinde kendi kendine yetişen yayla muzu sezonu açıldı.

Haber: Nurçin ANIK – Kamera / Fotoğraf: Bünyamin AYBEK

Kentin dağ eteklerinde yetişen ve “ışkın” olarak da tabir edilen yayla muzu köylüler tarafından toplanıyor. Ardından şehir merkezine getirilerek satışa sunuluyor.

Hem şehir dışı hem yurt dışından da talep gören yayla muzu bu yıl sezona 150 TL ile başladı. Fiyatlar Siirtliler tarafından yüksek bulundu. Manav Raci Şaşmaz ise, yaklaşık 10 gün sonra fiyatların 40 TL civarına inmesini beklediklerini söyledi.

“Fiyatlar Daha Çok Düşecek”

Yayla muzu fiyatlarının akaryakıttan dolayı yüksek olduğunu söyleyen manav Sait Çelik, “Sezon daha yeni başlıyor. Fiyatlar daha çok düşecek. Siirtliler yayla muzunu çok seviyor. Yayla muzunun bu kadar pahalı olmasının sebebi günlük işçi tuttuğumuz için bu kadar pahalı. Aynı zamanda benzin bu kadar pahalı iken transferden dolayı da pahalı.” dedi.

Fiyatların 40 TL’ye kadar düşmesini beklediklerini ifade eden manav Raci Şaşmaz, “Yayla muzu pahalı ama neden bu kadar pahalı? Yeni çıktığı için ve çok yüksek kesimlerden geldiği için bu kadar pahalı. 10 gün sonra fiyatı 40 TL’ye düşecek.” ifadelerini kullandı.

Siirtli vatandaşlar ise, yayla muzu fiyatlarını yüksek bulduklarını ve almakta zorlandıklarını söyledi.

“İsviçre’ye Gönderen Oldu”

Yayla muzunun yurt dışından da talep gördüğünü söyleyen Şaşmaz, “Yayla muzunu bizden alıp İsviçre’ye gönderen oldu. Buradan paketleyip gönderdik.” diye konuştu.

Exit mobile version