Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetin 100. yılında, Siirt’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yapılan etkinliklerle kutlandı.

Siirt’te 29 Ekim kutlamaları dün akşam gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Yüzlerce vatandaş Siirt Üniversitesi merkez kampüsten Kent Meydanı’na yürüdü.

Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlandı

Kutlamalar bugün Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Siirt Valisi Kemal Kızılkaya günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Kızılkaya, “Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüze yepyeni ufuklar açan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

“Bu anlamlı günümüzde, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.” diyen Kızlılkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde uluslararası sömürge güçlerine karşı verdiği destansı kurtuluş mücadelesi ile tarihine altın bir sayfa daha eklemiş, Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda bağımsızlık mücadelesi veren halklara da umut ve ilham kaynağı olmuştur.

Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlandı

Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür. Her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir.

Muhteşem bir İstiklal Harbi zaferinin üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin yıldızı olarak parlamaya devam edecektir.”

Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlandı

Siirt Valisi Kızılkaya’nın konuşmasının ardından halk oyunları ve tekvando gösterisi gerçekleştirildi. Program şiirlerin okunması ve kortej yürüyüşünün ardından sona erdi.

Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlandı
Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlandı

Fotoğraf: Ne Haber/Yusuf ELİK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlandı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!