Çinko Fabrikası Meclis Gündeminde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binlerce kişinin çalışacağı söylenmişti. Şehirde işsizliğe çözüm olacağı belirtilen çinko fabrikasında çalışan az sayıda işçi de çıkarıldı. Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Siirt Liner Çinko fabrikası 102 milyon dolarlık bir yatırım sonucunda 20 Kasım 2021 tarihinde açıldı. İlk etapta 3 bin kişiye daha sonra tam kapasite çalışmasıyla birlikte 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı söylemişti.

Şehirde uzun yıllardır var olan işsizliğe çözüm olacağı konuşulan çinko farikası kapanmanın eşiğine geldi. Fabrikada çalışan birkaç yüz kişinin de büyük bir kısmı işten çıkarıldı. Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sordu.

Çinko Fabrikası Meclis Gündeminde

Siirt Liner Çinko fabrikası

Bakırhan, Bakan Bayraktar’a şunları sordu:

  1. Siirt Liner Çinko fabrikası neden sürekli kapanmaktadır? Tesis kurulduğu günden bu yana kaç defa kapatılmıştır? Her kapanışta ne kadar süre kapalı kalmıştır?
  2. Liner çinko fabrikasında kaç işçi çalışmaktadır? İşçi kapasitesi kaç kişiliktir? Tesisin kapandığı dönemlerde kaç işçi ücretsiz izne ayrılmıştır? Tesisin kapandığı dönemlerde kaç işçinin işine son verilmiştir? Bundan sonraki dönemlere işçilerin durumu ne olacaktır?
  3. Siirt Liner Çinko fabrikasının son kapanma gerekçesi olarak artan enerji maliyetleri gösterilmiş. Artan enerji maliyetlerinin kurbanı olarak neden işçiler seçiliyor?
  4. Siirt’e devasa boyutta olan işsizlik sorununu çözmek için Liner Çinko fabrikasını devreye alma konusunda bakanlığınız sorumluluk alacak mıdır?
  5. Siirt Liner Çinko fabrikasının bundan sonra akıbeti ne olacaktır?
  6. Tesisin sürekli kapanma ve eksik kapasite ile çalışması milyon dolarlık yatırımın çöpe gitmesine neden olmayacak mıdır?
Çinko Fabrikası Meclis Gündeminde

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan

3
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çinko Fabrikası Meclis Gündeminde
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!