CHP Genel Başkan Yardımcıları Maden Ocağında

CHP Genel Başkan Yardımcıları Maden Ocağında

CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yavuzyılmaz ve Gamze Taşcıer, meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasını yerinde incelemek için Siirt’e geldi.

Genel Başkan Yardımcıları Yavuzyılmaz ve Taşcıer, önce madende yetkililerden bilgi aldı. Ardından hayatını kaybeden maden işçisi Orhan Gültekin’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel Orhan Gülten’in babası Lütfü Gültekin’i telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, yaptığı açıklamada, Türkiye iş kazaları, iş cinayetleri konusunda karnesi kırık bir ülke. Alınmayan önlemler, yapılmayan denetimler, cezasız kalınması, adaletsizliğin gerçekleşmesi ve günün sonunda bu ölümlerin fıtrata bağlanması elbette ki kabul edilemez. Bu olay nasıl gerçekleşti? Tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkana kadar gerçek suçlular bulunana kadar bu sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

“Bir Göçük Kendi Kendine Durduk Yere Olmuyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ise, şunları söyledi:

“Yine kaza, yine facia maden ocağında. Yine tedbirsizlik, yaşanan bu facianın yine karanlık noktaları var. Bir göçük kendi kendine durduk yere olmuyor. Bu üç kişinin göçüğün altında nasıl kaldığı? araştırılıyor. Savcılık soruşturması var. Vardiya değişiminin hemen ardından böyle bir facianın yaşanması soru işaretlerine yol açıyor.”

Exit mobile version