CHP: “Canımıza Tak Etti”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde akaryakıt başta olmak üzere birçok temel ihtiyaca gelen zamlar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını yapan CHP Siirt İl Başkanı Güneş, “Halka ekonomik soykırım uyguladılar” dedi.  

“Canımıza tak eden zamlara dikkat çekmek ve halkın sesine ses katmak için, Cumhuriyet Halk Partisi olarak basın açıklaması yapıyoruz” diyen CHP Siirt İl Başkanı Güneş, şunları söyledi:

“AKP iktidarında iki Türkiye var: biri Saray’ın Türkiye’si, diğeri ise vatandaşın Türkiye’si. Saray’ın Türkiye’sinde “elektrik faturasını ödeyemedim, doğalgaza da zam gelmiş” gibi dertler yok. ‘Ulaşım bedeli aldı başın gitti, bu bayramda köye bile gidemedik’ gibi halkın gündelik sorunları yok. Markete gidildiğinde ‘Bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ay nasıl çıkaracağız’ feryadı yok.”

“Sarayın Şaşalı Işıklarından Depresyon Görünmüyor”

Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryadın saraydan duyulmadığını söyleyen Güneş, “Kira derdi yok, kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok. Saray’da bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın gün aşırı zamlanmasının yarattığı endişe yok. Saray’ın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görünmüyor.” dedi.

“Halkın Derdi, Saray’ın Derdi Olmuyor”

Vatandaşın Türkiye’si yangın yeri diyen Güneş, “Zam üstüne zam, vergi Üstüne vergi, borç, Üstüne borç. “Türkiye’yi uçuracağız. Ülkemizi dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına sokacağız” dediler. Dünya sefalet liginde ilk 10’a soktular. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hane sayısını 4,5 milyona çıkardılar. Halka ekonomik soykırım uyguladılar.” ifadelerini kullandı.

Güneş, Erdoğan’ın ÖTV’yi artırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandığını söyledi. Güneş, “Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak.” dedi.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP: “Canımıza Tak Etti”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!