Çemikari Yaylası’nda Bir Ressam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan ressam Hüseyin Abay, yaz aylarında Siirt Pervari Çemikari Yaylası’nda hem keçileri güdüyor hem resim çiziyor. Hayali dünyaca ünlü bir yağlı boya tablosu çizmek olan Abay, yaz aylarında kazandığı parayla üniversite masraflarını karşılıyor. Yayla yaşamının resim dünyasının gelişimde katkısı olduğunu söyleyen Abay, bulunduğu yerin doğa harikası olduğunu ve bu yaşantıyı resmettiğini söyledi.

Yaptığı isten ilham altığını söyleyen Abay, şunları söyledi: “Şırnak’ta oturuyorum. Aileme yardım etmek için geldim buraya. Okul hayatım Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Resime gitmemin nedeni de bu olabilir diye düşünüyorum. Çok ilham alıyorum bu tür işlerden”

“Örnek Olarak Picasso’yu Alıyorum”

Öğretmenin yönlendirmesi sonucu Güzel Sanatlar Fakültesine başladığını belirten Abay, “Doğadayken taşlarla çizimler yapıyordum. Sonra okula gittim, hocam keşfetti beni. Birkaç portre yapıyordum. Sonra imgesele dönüştürdü. Daha sonra yağlı boya, guaj boya. Sonra ilerlediğimi fark ettim. O da dedi ki güzel sanatlar bölümüne geç. Oraya yazıldım, kazandım, 2. Sınıf öğrencisiyim şu an. Heykel yapıyoruz, kille çamurla. İleride yapmak istediğim tek şey, dünyaca ünlü yağlı boya tablosu yapmak. Örnek olarak Picasso’yu alıyorum, Da Vinci, van Gogh. Onlardan ilham alarak yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.  

Yazın yaylada kaldığını ve daha sonra gidip okula devam ettiğini söyleyen Abay, “Yılın üç ayı buradayız, yazın buradayız. Sonra gidiyoruz, okula devam ediyorum. Biz 14-15 yıldır göçerlik yapıyoruz. Buradan üç ay sonra gideceğiz. Orada yine okula devam edeceğim, resim yapacağım. Unutmamak için kağıt getirdim yanımda, kalem getirdim” dedi.

“Üç Ay Süre Boyunca Burada Kazandığımız Parayla Kışın Okula Gidiyoruz, Okulumuzu Okuyoruz”

Yaylada kazandığı parayla okul masraflarını karşıladığını belirten Abay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada mesela peynir falan satıyoruz, et satıyoruz, keçi satıyoruz. Geçim kaynağımız onlar oluyor. Sonra da okul okumaya gidiyoruz. Üç ay süre boyunca burada kazandığımız parayla kışın okula gidiyoruz, okulumuzu okuyoruz. İmgesel çalışıyorum. Figür çiziyorum. Mesela Gördüğüm ağaç olur, taş olur, dağ olur gördüğümü çiziyorum.”

Çemikari Yaylası'nda Bir Ressam
Çemikari Yaylası'nda Bir Ressam
Çemikari Yaylası'nda Bir Ressam
Çemikari Yaylası'nda Bir Ressam
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çemikari Yaylası’nda Bir Ressam
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!