“Bu Yolu Yapan Resmen Devleti Soymuş”

"Bu Yolu Yapan Resmen Devleti Soymuş"

Siirt’in çevresine yapılan barajlarla beraber köylere giden yollar ve köprüler sular altında kalınca köylüler, feribotla seyahat etmek zorunda kaldı. Yıllardır herhangi bir köprünün yapılmamış olması yolun uzamasına neden oluyor. Bu durumdan şikayetçi olan köylülere alternatif bir yol yapıldı. Alternatif yolu yapan müteahhidin maliyeti arttırmak için yolu uzattığı iddiaları köylülerin tepkisini daha da arttırdı.

Kemerli köyü sakini Mehmet Sıddık Arslan yolu yapanın resmen devleti soyduğunu ifade ederek, “Bir çoban olsaydı, kendi bastonuyla yol gösterseydi bu mühendisten daha iyi yapardı. Bunu yapanlar resmen devlet hainidir. Kim projeye imza atmışsa o da devlet hainidir. Eskiden 30-40 dakikada gidip geliyorduk. Şimdi ise 3-4 saatte ancak gidiyoruz. Baraj, gemi derken gidiş gelişlerde zorlanıyoruz. Bana kalsaydı önceki seçimde hiç birimiz sandığa gitmezdik. Madem bizi bir köprüye değişmişler ve o köprüyü yapmıyorlar biz de oy kullanmayacaktık.” dedi.

Köy sakinlerinde Kazım Adıgüzel ise, “Köprümüz yok. Yolumuz güzel değil. Siirt’ten buraya gelene kadar eskiden 30 kilometreydi şimdi ise 110 kilometre olmuş. Eskiden köyümüz şehir merkezinin bir mahallesi gibiydi. Gelip işimizi yapıp gidiyorduk. Şimdi ise gemiyle gidiyoruz. Gece gidemiyorsun. Bir hastamız olunca gidemiyoruz. Yapılan alternatif yol öyle bir sıkıntılıdır. Yolu  yılan gibi yapmışlar. Direksiyonu kırınca diğer araba karşıdan geliyor. Kaza riski ile karşı karşıya kalıyoruz.” diye konuştu.

 

Exit mobile version