Bolu ve Siirt’te Cenaze Karışıklığı

Bolu ve Siirt'te Cenaze Karışıklığı

Sivas’ın Gürün ilçesinde elim trafik kazası sonrası yaşanan olay, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Kazada ölen çocukların cenazelerinin karışması aileleri şok ederken, yetkililerin hızla harekete geçmesine neden oldu.

Elim kaza sonrası cenazeler karıştı

15 Ekim günü İstanbul’dan Van’a gitmek üzere yola çıkan Selim Aytürk yönetimindeki yolcu otobüsü, Gürün ilçesi Yazyurdu mevkiinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Meydana gelen feci kaza sonucu, aralarında 9 yaşındaki Yusuf Çınar Hazar ve 10 yaşındaki Afganistan uyruklu Ahmad Reshad’ın da bulunduğu toplam 8 kişi hayatını kaybetti. Kazada 39 kişi de yaralandı.

Bolu’ya defnedilecekti morgda karıştı

Olayın hemen ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemleri için Malatya’ya sevk edildi. Otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Hazar ailesi, cenaze teslim almak için morga geldi. Tanınmayacak halde olan cenazelerini alan Hazar ailesi, cenazeyi alarak memleketleri Siirt’e götürdü. Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Ulaştı köyündeki aile mezarlığına defnetti.

Babası fark etti

Öte yandan, Ahmad Reshad’ın babası da oğlunun cenazesini almaya geldiğinde, büyük bir şok yaşadı. Baba, kendisine teslim edilen cenazenin oğluna ait olmadığını hemen fark etti ve durumu yetkililere bildirdi. Yetkililerin yaptığı incelemeler sonucu cenazelerin karıştığı anlaşıldı. Daha önce Hazar ailesine teslim edilen cenazenin Yusuf Çınar Hazar’a değil, Afganistan uyruklu Ahmad Reshad’a ait olduğu belirlendi.

Cenaze Siirtte mezardan çıkarıldı Bolu’ya gönderildi

Bu talihsiz olayın ardından Ulaştı köyündeki mezar açılarak Ahmad Reshad’ın cenazesi çıkarıldı ve babasına teslim edildi. Reshad’ın babası cenazeyi alarak defnedilmek üzere Bolu’ya getirdi. Yusuf Çınar Hazar’ın cenazesi ise Siirt’e gönderilerek aynı mezarlıkta defnedildi.

Yetkililer inceleme başlattı

Yaşanan üzücü ve talihsiz olayın ardından yetkililer, cenazelerin nasıl karıştığını araştırmak üzere inceleme başlattı.

Exit mobile version