Bıttım Sabununa Rakip: Van Gölü Sabunu

Bıttım Sabununa Rakip: Van Gölü Sabunu

Biz Tanıtamadık Bitlis Sahip Çıktı

Sabun denince akla gelen Siirt bıttımına rakip çıktı. Bitlis’in Tatvan ilçesinde Van Gölü suyundan sabun üreten Burak Atal seri üretime geçmeyi hedefliyor. Sabun kokusu, şekli ve rengi itibariyle Siirt’in bıttım sabunundan farksız.  

Sağladığı faydalarla kullananların vazgeçemediği bıttımdan elde edilen Siirt’e has bıttım sabununa Bitlis sahip çıktı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Burak Atal, Van Gölü suyundan faydalanarak sabun üretti. Birçok hastalığa şifa olduğu söylenilen ve doğal olarak sodyum klorür (tuz), sodyum karbonat (soda) bulunan Van Gölü suyu ile sodyum hidroksit (kostik) ve bıttım yağı kullanarak sabun üreten Atal, ürettiği Van Gölü sabununun egzema, kaşıntı, sedef, mantar, rozasea (gül) gibi hastalıklara çare olacağını iddia etti.

Risk almayı çok sevdiğini dile getiren Atal, “Ben risk alarak bu işe girdim. Bıttım yağı diğer yağlara oranla çok daha pahalıdır. Örneğin, zeytinyağının kilosu 50 ise bıttım yağı 300 TL’dir. Bunun riskini alarak sabun işine girdim. Yaptım, şükür ki sabunumuz da tuttu. Bundan sonra daha bir büyümek ve seri üretime girmek istiyorum. Sabun denildikçe akla Hatay, Safranbolu, Siirt, Mardin gelir. Suyumuz bu kadar güzelken neden biz bunu memleketimize taşımayalım ki. Bu memlekete bunu taşımak istiyorum. Bunun seri üretimine geçmek istiyorum. Seri üretime geçip torbalarla sabun üretmek istiyorum. Van Gölü suyu ile yurt dışına kadar ihraç etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Exit mobile version